Ege Postası
Geri

Diş Beyazlatma

Günümüzde dış görünüşümüz her zamankinden daha fazla ilgi çeken bir hal almaya başladı. Hayatımıza giren internet ve sosyal medya alışkanlıkları ile daha çok kişiye görünür hale geldik.
Diş Beyazlatma
Haberler / Güncel
31 Ağustos 2020 Pazartesi 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Daha fazla fotoğrafımızı paylaşır ve daha fazla görüntülü iletişim kurar halde olmamız dış görünüşümüze daha fazla özen göstermemize sebep oluyor. Görünüşümüzdeki en dikkat çeken detaylardan biride diş rengimiz. Diş rengi tüm insanlarda doğumla beraber beyaz ve beyazın tonlarıdır. İlk çıkan bebek dişlerine dikkat ederseniz hepsi inci gibi parlak ve beyazdır. Ama zamanla bunu kaybederiz. Peki bunun sebepleri n? Diş rengi uzmanı Dt.Sait Gezer diş rengi problemlerine neden olan etkenleri, yapılması gerekenleri ve diş beyazlatma tedavileri hakkında detayları anlattı.

Diş rengi problemleri neden oluşur'

Diş rengi ile ilgili oluşan problem ve yakınmaları oluşturan sebepler yaşam alışkanlıklarımıza bağlı olduğu gibi zaman, dışardan gelen travmalar, geçirmiş olduğumuz tedaviler gibi istemimiz dışındaki etkenleri de kapsamaktadır. Yaşam alışkanlıklarından kastımız yiyecek-içecek tüketimimiz, tütün mamulleri kullanımımız, ağız ve diş bakımlarımıza gösterdiğimiz hassasiyet. Pigmente edici renkli gıda ve içeceklerin uzun dönem ve yoğun tüketimi diş renginde zamanla sararmaya neden olmakta.

Pigmente edici gıda ve içeceklerden kast edilen nedir'

Yoğun renkler içeren salçalar, baharatlar, şalgam suyu ve vişne suyu gibi koyu renkli içecekler, çay ve kahve türevler pigmente edici unsurlara örnek verilebilir. Bunlar dışından hazır gıdalarda kullanılan besin boyaları da dişte renkleşmeye yol açıcı maddelerden sayılabilir.

Ayni şekilde sigara, nargile gibi tütün mamullerinin kullanımı da diş rengini oldukça olumsuz etkiliyor.

Hangi tip diş rengi problemleri ile karşılaşıyorsunuz'

Diş renginin beyazdan koyu sarı hatta kahverengi ya da gri tonlara dönmesi en sık karşılaştığımız yakınmalar. Dişler arasındaki renk farklılıkları, dalgalı yada bölgesel lekelenmeler. Diş minesinin aşınması sonucu oluşan çatlaklardaki renk değişimleri de hastalarımızın şikayetleri arasında.

Dişlerimizi daha beyaz şekilde muhafaza etmemizin bir yolu var mı'

Düzenli olarak diş fırçalama alışkanlığı olan kişilerde diş rengindeki olumsuz değişimlerin daha yavaş seyrettiğini gözlemliyoruz. Dış etkenlerden uzak durmak ve düzenli diş hekimi ziyaretleri rengin muhafazası için iyi bir başlangıç olabilir.

Diş renginden şikayetçi olan kişilere hangi tedavileri uyguluyorsunuz'

Öncelikli olarak hastamızın muayenesi ve alışkanlıklarının tespitini yapıyoruz. Kendisine olası tedavi sonuçları hakkında bilgilendirmede bulunuyor ve dişlerinin renk skalasındaki karşılığını buluyoruz. Diş beyazlatma tedavilerinde birçok metot var. Bunları tek tek yada kombine şekilde seanslar halinde uyguluyor ve başarılı sonuçlara ulaşıyoruz.

Diş beyazlatma tedavisi tek başına diş rengi problemlerini çözebilir mi'

Önemli olan kişinin problemlerini yaratan unsurları tespit etmek ve bu konudaki davranış alışkanlıklarını yönetmek. Diş beyazlatma tedavileri elbette önemli bir etkiye sahip ancak tek başına uygulamaya büyük anlamlar yüklemek doğru olmayacaktır. Diş beyazlatma tedavisi olmaya karar vermiş kişilerin öncelikli olarak düzenli diş hekimi kontrolü ve diş taşı muayenelerinin yapılmış olmasını önemsiyoruz.

Diş beyazlatma tedavileri masraflı tedaviler midir'

Diş beyazlatma fiyatları gelişen teknoloji ve ürünler ile çok daha ulaşılabilir hale geldi. Ancak burada önemli olan ulaşılabilir olmasından çok uzman kişiler tarafından uygulanması ve kişilerin bu tedavilerden sonra kendi alışkanlıklarını doğru yönetmesi. Eğer kişi ağız ve diş bakımlarını düzgün yapmaz, olumsuz alışkanlıklarını yoğun şeklilde devam ettirirse bunun maddi külfeti elbet artacaktır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası