Ege Postası
Geri

Dışişleri: Dinleme ile ilgili ABD elçiliğine davet yinelendi

Dışişleri Bakanlığı, ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Baily’e dinleme iddialarıyla ilgili izahta bulunması için yapılan davetin yinelendiğini bildirdi. Dışişleri’nden, bakanlık sözcüsünün, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı...
Dışişleri: Dinleme ile ilgili ABD elçiliğine davet yinelendi
Haberler / Politika
3 Temmuz 2013 Çarşamba 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dışişleri Bakanlığı, ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Baily’e dinleme iddialarıyla ilgili izahta bulunması için yapılan davetin yinelendiğini bildirdi.

Dışişleri’nden, bakanlık sözcüsünün, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından Türk diplomatik temsilciliklerinin dinlenmesine yönelik iddialar hakkındaki soruya cevabına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “NSA tarafından Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 38 ülkenin elçilik ve diplomatik misyonları tarafından yapılan gizli telefon görüşmelerinin dinlendiği ve internet kayıtlarının takip edildiğine yönelik olarak, Avrupa’nın önde gelen bazı basın-yayın organlarında yer alan iddialar kaygı vericidir.” diyerek endişe dile getirildi.

“ALINACAK YANITA GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK”

Bakan Ahmet Davutoğlu’nun ASEAN Toplantısı için bulunduğu Brunei’de, konuyu ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile ele aldığı ve Türkiye’nin iddialarla ilgili açıklama beklediğini belirtiğine dikkat çekilerek, şu bilgi aktarıldı:
“Sayın Bakanımızın ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile yaptığı görüşmeye ilave olarak, bugün (3 Temmuz 2013), ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone Ankara dışında bulunduğundan, Büyükelçilik Maslahatgüzarı Jess Baily, Genel Siyasi İşler Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ömer Önhon tarafından Bakanlığımıza davet edilerek konuyla ilgili izahat beklediğimiz yinelenmiştir. Karşılıklı güven, işbirliği ve şeffaflık üzerine inşa edilmiş ve uzun yıllara dayalı müttefiklik ilişkilerimiz göz önünde tutulduğunda, bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gereği izahtan varestedir. ABD makamlarından iddialara dair alınacak yanıtlar ışığında, konu hakkında gerekli değerlendirme yapılacaktır.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası