Ege Postası
Geri

Diyarbakır’da uyuşturucu tacirlerine yine büyük darbe vuruldu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kulp, Yenişehir, Ergani, Kocaköy ve Hazro ilçelerinde eş zamanlı uyuşturucu operasyonları gerçekleştirdi. Operasyonlarda piyasa değeri 16 milyon 501 bin lira olan 419,2 kilogram kubar esrar ve 400 bin kök...
Diyarbakır’da uyuşturucu tacirlerine yine büyük darbe vuruldu
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kulp, Yenişehir, Ergani, Kocaköy ve Hazro ilçelerinde eş zamanlı uyuşturucu operasyonları gerçekleştirdi. Operasyonlarda piyasa değeri 16 milyon 501 bin lira olan 419,2 kilogram kubar esrar ve 400 bin kök kenevir bitkisi imha edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar kapsamında 19-20 Ağustos tarihleri arasında Kulp, Yenişehir, Ergani, Kocaköy ve Hazro ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı, Silvan Jandarma Komando Alayı ve GKK operasyon timleri olmak üzere toplam 14 timin katıldığı operasyona 8 adet kobra tipi, 3 adet kirpi tipi zırhlı araçlar ile destek sağlandı. Ayrıca İnsansız Hava Aracı (İHA) ile bölgede havadan keşif icra edildi.

Kocaköy ilçesi Tepecik köyü kuzeyinde bulunan 15 dönüm tarlada gerçekleştirilen operasyonda toplam 50 kilogram kubar esrar maddesi ve yaklaşık 6 ton kubar esrara eşdeğer 150 bin kök keneviri bitkisi ele geçirildi. Hazro ilçesi Çitlibahçe köyü civar arazisinde 25 dönüm tarlada ise yaklaşık 10 ton kubar esrara eşdeğer 250 bin kök kenevir bitkisi ve 350 kilogram kubar esrar maddesi bulundu.

Operasyon kapsamında 419,2 kilogram kubar esrar, 16 ton kubar esrara eş değer 400 bin kök kenevir bitkisi imha edildi, 2 bin 800 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonlarda 5 şüpheli şahıs da gözaltına alındı. Ele geçirilen kenevir bitkisi ve uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık olarak 16 milyon 501 bin lira olduğu öğrenildi.

Öte yandan jandarma ekipleri, kara yolu ve demir yolunda da çeşitli operasyonlar düzenledi. Kulp ilçesi Zeyrek Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasında durdurulan bir otomobilde yapılan kontrolde 16,2 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Otomobilde olan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Yenişehir İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Diyarbakır - İstanbul seferini yapan yolcu treninde icra edilen aramada ise 3 kilogram kubar esrar ve bin 800 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şahıs gözaltına alındı.

Ergani ilçesi Değirmendere Jandarma Karakol Komutanlığı yol kontrol ve arama noktasında da bir yolcu minibüsünde yapılan kontrolde 1000 paket kaçak sigara ele geçirildi, olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası