Ege Postası
Geri

Doğu kesimlerde sıcaklık azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava sıcaklığı Doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak. Yağışların Samsun, Ordu, Rize, Artvin, Giresun, Trabzon'un doğu kesimleri ile bu sabah saatlerinde Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması...
Doğu kesimlerde sıcaklık azalacak
Haberler / Güncel
28 Temmuz 2013 Pazar 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava sıcaklığı Doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak. Yağışların Samsun, Ordu, Rize, Artvin, Giresun, Trabzon'un doğu kesimleri ile bu sabah saatlerinde Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar yaşanabileceğinden dikkatli olunması istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bolu ve Çorum dışında Karadeniz geneli ile Erzincan, Sakarya çevreleri ve Sivas'ın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Rize, Artvin, Giresun, Trabzon'un doğu kesimleri ile bu sabah saatlerinde Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in doğusunda güneybatıdan kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Yağışların, Samsun, Ordu,Rize, Artvin, Giresun, Trabzon'un doğu kesimleri ile bu sabah saatlerinde Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji gökgürültülü sağanak yağış konusunda uyarıda bulundu. Samsun Radarından alınan son verilere göre; Sinop çevrelerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın zaman zaman şiddetini arttırarak öğle saatlerine kadar Sinop genelinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Samsun ve Trabzon radarlarından alınan veriler ve yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre ise Samsun ve Ordu çevrelerinde devam eden yağışların zaman zaman kuvvetlenerek Samsun ile Ordu genelinde kuvvetli yağışlara neden olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası