Ege Postası
Geri

Dolandırıcılar bu sefer de kaymakamın adını kullandı

Telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis, savcı olarak tanıtan dolandırıcıların bu kez de Elbistan’da Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un ismini kullanarak vatandaşlardan para istedikleri ortaya çıktı. Telefonla dolandırıcılık yapanlar...
Dolandırıcılar bu sefer de kaymakamın adını kullandı
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis, savcı olarak tanıtan dolandırıcıların bu kez de Elbistan’da Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un ismini kullanarak vatandaşlardan para istedikleri ortaya çıktı.

Telefonla dolandırıcılık yapanlar her gün yeni bir yöntem buluyor. Farklı bahanelerle vatandaşlardan para talep eden ve birçoğunu da tüm uyarılara rağmen kurdukları ağa düşüren dolandırıcılar, bu kez de Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un ismini kullanarak ilçedeki bazı esnaflar ve sivil toplum kuruluşlarından para talep etti.

Konuyu yakından takip eden Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Akkoyun ise vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi. “Devletin kaymakamı ya da herhangi bir görevlisi telefonla kimseden para istemez” diyen Kaymakam Akkoyun, vatandaşların kendilerini bu şekilde arayanlara itibar etmemesini ve durumu derhal güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi. Dolandırıcıların aradıkları kişilere, ‘ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım edilecek’ şeklinde bahaneler sunduklarını kaydeden Kaymakam Akkoyun, “Devletimiz, vatandaşına yardım etmek için hiç kimseden para istemez. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile bu yardımlar yapılır. Devletimizin bu yardımları yapacak gücü zaten var. Kesinlikle de telefonla yardım yapılması istenmez, ayrıca da yardımların yatırılması için hesap numarası verilmez.” diye konuştu.

Telefonla dolandırıcılık konusunda daha önce de vatandaşları uyardıklarını hatırlatan Kaymakam Akkoyun, şunları söyledi: “Son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Elbistanımızda çeşitli bürokratların ve kamu kurumlarının amirlerinin ismi verilerek bazen de bizlerin isimleri verilerek değişik yerlerden, iş adamlarından esnaflarımızdan ‘ihtiyaç sahibi vatandaşlar var ve ihtiyaç sahibi bir şahsa para topluyoruz’ adı altında para talep edildiği bilgileri bize ulaştı. Kesinlikle bunlara itibar edilmemeli. Hiçbir kaymakam, hiçbir daire müdürü bir iş adamını veya esnafı, bir vakfı arayıp da herhangi bir şahsın hesabına para gönderilmesini talep etmez. Ben vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmayı görev biliyorum. Bu tür talepler kesinlikle karşılanmasın. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için devletimizin imkanları zaten yeterlidir. SYDV kanalıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yiyecekten giyeceğe kadar yardım ediyoruz ve bu yardım devam edecek. Vatandaşlarımızın bu şekildeki talepleri ciddiye almamasını ve para transferi yapmamasını, akabinde de emniyet birimlerinin derhal haberdar edilmesini istiyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası