Ege Postası
Geri

Dolu, seralarda sağlam cam bırakmadı

Antalya’da dün meydana gelen sağanak ve selin bilançosu yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sağanak sonrası il ve ilçe merkezlerinde ev ve iş yerleri sular altında kalırken, fırtına ve dolu ise tarım arazilerine zarar verdi. Kaş'ta ceviz...
Dolu, seralarda sağlam cam bırakmadı
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya’da dün meydana gelen sağanak ve selin bilançosu yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sağanak sonrası il ve ilçe merkezlerinde ev ve iş yerleri sular altında kalırken, fırtına ve dolu ise tarım arazilerine zarar verdi. Kaş'ta ceviz büyüklüğündeki dolu seralarda camları kırdı, naylonları yırttı. Savaştan çıkmış görüntüsü veren seralarda üretici hasar tespiti yapıyor.

Çavdır köyü Kenar Mahallesi'nde 33 yıldır domates üreticiliği yapan Adem Batur, geçmişte de birçok doğa felaketiyle karşılaştığını, ancak böylesine hiç rastlamadığını ifade etti. Dolu sonrası sera üzerinde sağlam cam kalmadığını belirten Batur, "Zarar, sadece camların kırılmasıyla kalmadı. Domates fidanları ve meyveleri büyük zarar gördü." dedi. Kırık camlardan dolayı seralara girmeye korktuklarını ifade eden Batur, güvenli temizlik için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Kınık, Ova ve Yeşilköy beldeleriyle Çavdır köyünde zirai danışmanlık yapan ziraat mühendisi Recep Göçmen ise yağmur ve dolunun domates fidanları için büyük bir tehlike olduğuna dikkat çekti. Bölgede yetişen domatesin en büyük özelliğinin kalite olduğunu, ancak son yağışların fidanlara ciddi zarar verdiği için leke ve dökme olabileceğine işaret etti. Göçmen, yine kırılan camlar fidan ve meyveleri yaraladığından üründe değişik virüsler oluşabileceğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası