Ege Postası
Geri

Down Sendromlu Yüzme Milli Takımı, Portekiz'e gitti

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na mensup Down Sendromlu Yüzme Milli Takımı, Portekiz’in Estejerya kentinde yapılacak Avrupa Yüzme Şampiyonası’na katılarak bir ilki gerçekleştirecek. Down Sendromlu yüzücüler Portekiz’in Estejerya...
Down Sendromlu Yüzme Milli Takımı, Portekiz'e gitti
Haberler / Spor
17 Eylül 2013 Salı 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na mensup Down Sendromlu Yüzme Milli Takımı, Portekiz’in Estejerya kentinde yapılacak Avrupa Yüzme Şampiyonası’na katılarak bir ilki gerçekleştirecek.

Down Sendromlu yüzücüler Portekiz’in Estejerya kentinde bugün başlayacak ve 23 Eylül'de sona erecek Avrupa Down Sendromlular Yüzme Şampiyonası’na katılmak için bugün bu ülkeye gitti.

3 erkek, 1 bayan sporcudan oluşan milli takım, hazırlıklarını İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Burhan Felek Milli Takımlar Hazırlık Merkezi’nde gerçekleştirerek 5 günlük İstanbul kampının ardından şampiyonanın yapılacağı ülkeye uçtu.

Hazırlıklarını Hasan Gökhan Kotan, Cengizhan Dönmez, M.Tuğrul Sakin ve Fatma Çağla’dan oluşan milli takımda antrenör olarak Muammer Akyüz ile Gaye Kurtuluş görev yapıyor. Down Sendromlular Milli Takımı’nda kafile başkanı olarak ise Tomris Miser bulunuyor.

Türkiye’nin ilk defa Down Sendromlular’da Avrupa Yüzme Şampiyonası’na katılacağını belirten milli takım çalıştırıcısı Muammer Akyüz, sporculardan anlamlı sonuçlar beklediğini söyledi. Akyüz, şampiyona için Ankara ve İstanbul’da iki etaplı kamp çalışması yaptıklarını belirterek, en iyi sonuçlarla Türkiye’ye dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu arada şampiyonada yarışacak sporcuların anneleri de büyük özveride bulunarak çocuklarıyla birlikte kendi imkanlarıyla Portekiz’e gitti. Bazı ailelerin sırf çocuklarını yalnız bırakmama adına büyük fedakarlıkta bulunarak hatta borç alarak Avrupa Yüzme Şampiyonası için Portekiz’e gitmeleri ise takdirle karşılandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası