Ege Postası
Geri

Dr. Tekinbaş: Sağlık sektöründe kamu-özel ayrımı kalktı

Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Celal Tekinbaş, Türkiye’de daha iyi bir konuma, uluslararası boyutta da tercih edilir bir noktaya gelmeyi hedeflediklerini söyledi. Doç. Dr. Celal Tekinbaş,...
Dr. Tekinbaş: Sağlık sektöründe kamu-özel ayrımı kalktı
Haberler / Güncel
19 Eylül 2013 Perşembe 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Celal Tekinbaş, Türkiye’de daha iyi bir konuma, uluslararası boyutta da tercih edilir bir noktaya gelmeyi hedeflediklerini söyledi. Doç. Dr. Celal Tekinbaş, Lokma Tatlı’da ekibiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, hastanenin durumu ve hedefleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Sağlık sektöründeki yeni planlamaların neticesinde kamu-özel ayrımının kalktığına işaret eden Tekinbaş, artık başarılı olanın yoluna devam edebildiğine dikkat çekti. Tekinbaş, artık kamu hastanelerinin ayakta kalabilmesinin de başarıya bağlı olduğunu dile getirdi.

    Branş eğitim araştırma hastanesi olarak Karadeniz Bölgesi'nde tek olduklarını ifade eden Başhekim Tekinbaş, bu yılın ilk 8 ayında 90 binin üzerinde poliklinik, 6 bine yakın ameliyat, 3 bin 500 civarında anjio gerçekleştirdiklerini anlattı. Hastanenin kalp, göğüs ve damar hastalıkları alanında gelişmiş teknoloji ve personele sahip olduğunu dile getiren Tekinbaş, ‘hastaneye giden ölüyor’ iddialarının ise kendilerini üzdüğünü belirtti. Hassas bir sağlık alanında hizmet verdiklerine değinen Tekinbaş, “Bir kısım hastalar ölü olarak geliyor. Bazıları yapılacak bir şey olmayacak durumda oluyor. Ayrıca diğer hastanelerin kabul edemediği ve risk durumu yüksek olan hastalar da geliyor. Biz bu hastaları da kabul ediyoruz. İddia edildiği gibi ölüm oranlarında bir yükseklik de söz konusu değil.” dedi.

    Dr. Tekinbaş, hastaneye gelen hiç kimsenin ölmeyeceği, hekimlerin her şeyi çare bulacağı şeklindeki anlayışın da doğru olmadığına vurgu yaptı.

    Binalarının eski olması ve her geçen gün büyümelerinden dolayı altyapı eksiklerinin de olabildiğine işaret eden Tekinbaş, bunları tamamlamak için de yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Hedeflerinin Türkiye’de daha iyi bir konuma, uluslararası boyutta da tercih edilir bir noktaya gelmek olarak açıklayan Başhekim Tekinbaş, bunun ulaşılmaz bir hedef olmadığının altını çizdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası