Ege Postası
Geri

Duma, Tacikistan'la askeri üs anlaşmasını onayladı

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma, Moskova ile Duşanbe arasında imzalanan askeri üs anlaşmasını onayladı. Rusya'nın ülke dışında 7 bin askerinin bulunduğu Tacikistan'daki en büyük askeri üssün kullanımı 49 yıl uzatıldı.Tacik basınında...
Duma, Tacikistan'la askeri üs anlaşmasını onayladı
Haberler / Dünya
20 Nisan 2013 Cumartesi 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya parlamentosu alt kanadı Duma, Moskova ile Duşanbe arasında imzalanan askeri üs anlaşmasını onayladı. Rusya'nın ülke dışında 7 bin askerinin bulunduğu Tacikistan'daki en büyük askeri üssün kullanımı 49 yıl uzatıldı.
Tacik basınında yer alan habere göre, Tacikistan ile Rusya arasında geçen yıl imzalanan askeri üs anlaşması, Rus parlamentosu tarafından onaylandı. Duma’nın Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) sorumlu komite başkan yardımcısı Dmirti Sablin, Rusya’nın hem Tacikistan hem de Kırgızistan’daki askeri üssünün kullanım süresi ve koşulları ile ilgili uzun vadeli anlaşmaları onaylandığını söyledi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sablin; “Biz bu askeri üslerin hangi koşullarda kurulduğunu anlıyoruz. Örneğin, Kırgızistan yönetimi terör saldırılarından sonra Rusya’ya ülkesinde bir grup oluşturma talebinde bulundu. Bu anlamda, bizim konuşlandırdığımız askeri üs bu ülkelerin çıkarları ile tamamen uyumludur ” dedi.
Rus milletvekili, günümüzde bu askeri üslerin bütün Orta Asya’da bölgesel güvenliğin garantörü olduğunu kaydetti. Bölgedeki tehditler, uyuşturucu kaçakçılığı gibi sorunların ortadan kaldırılması için katkı sağladığını söyleyen Sablin, 2014 yılında Afganistan’daki Uluslararası Destek Gücü’nün azalmasıyla Rus askeri üslerinin öneminin daha da artacağını belirtti.
7 bin Rus askerinin bulunduğu Tacikistan'ın Duşanbe, Kurgantepe ve Kulyab şehirlerindeki Rus askeri üsleri, bu ülkenin sınırları dışındaki en büyük askeri üssü durumunda. Tacikistan’da mevcut Rus askeri üssün bu ülkedeki süresinin 49 yıl daha uzatılmasına yönelik anlaşma, 2012 yılında imzalanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası