Ege Postası
Geri

Rusya’da halk hükümete “C” notu verdi

Rusya halkı Başbakan Dmitri Medvedev hükümetini tüm performansları açısından değerlendirdi ve 5 üzerinden 3,2 puan verdi. Vatandaştan sınırda geçer not alan hükümetin çalışmaları “C” olarak değerlendirildi.Rusya Kamuoyu Araştırma...
Rusya’da halk hükümete “C” notu verdi
Haberler / Dünya
19 Nisan 2013 Cuma 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya halkı Başbakan Dmitri Medvedev hükümetini tüm performansları açısından değerlendirdi ve 5 üzerinden 3,2 puan verdi. Vatandaştan sınırda geçer not alan hükümetin çalışmaları “C” olarak değerlendirildi.
Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin (VTsIOM) yaptığı çalışmaya göre halkın yüzde 71’i Medvedev hükümeti ile geçen yıl Kremlin’e çıkan Vladimir Putin’in hükümeti arasında fark görmüyor. Vatandaşların yüzde 17’sine göre ise Medvedev hükümeti, Putin hükümetinden daha kötü. Yüzde 7 ise Medvedev hükümetini daha başarılı buluyor.
Medvedev hükümetinden memnun olmayanların oranı ise son bir yılda iki katına çıkmış durumda. Geçen yıl yüzde 17 olan memnun olmayanlar, bu yıl yüzde 31 seviyesine yükseldi. Medvedev hükümetinin olumlu yönde değişiklikler yaptığını düşünenler ise yüzde 27 civarında. Geçen yıl bu oran yüzde 32 olarak gerçekleşmişti.
Halkın yüzde 31’ine göre hükümetin çalışmaları beklediklerinden daha kötü seyrediyor. Yüzde 4’lük dilime göre ise hükümet beklenenden daha iyi çalışıyor.
Hükümeti rüşvet ve yolsuzlukla mücadelede başarısız bulan vatandaşlar, alkol, sigara ve uyuşturucuya karşı alınan önlemler nedeni ile takdir ediyor.
Hükümet üyeleri arasında en başarılısı Savunma Bakanı Sergey Şoygu. Kamuoyu araştırmasının Putin’in hükümet üyelerini başarısız olanlarını görevden almakla tehdit ettiği yönündeki açıklamaların basına sızmasının ardından gelmesi dikkat çekti.
Rusya’nın 80 ayrı bölgesinde bin 600 kişi ile 13-14 Nisan tarihlerinde birebir görüşülerek yapılan çalışmanın yüzde 3,4’lük hata payı bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası