Ege Postası
Geri

Durak: Nasıl isyan etmem!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘altyapı’ çıkışının arkasında dururken, Karşıyaka Spor Kulübü’nün Yalı’daki tesislerin bulunduğu yere stat yapma isteğine tepki gösterdi.
Durak: Nasıl isyan etmem!
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Şubat 2013 Perşembe 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ege TV’de katıldığı Ege Meclisi programında kent gündemine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Durak, geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘altyapı’ çıkışının arkasında dururken, Karşıyaka Spor Kulübü’nün Yalı’daki tesislerin bulunduğu yere stat yapma isteğine tepki gösterdi.

DURAK’IN ÇIKIŞINA KOCAOĞLU CEVAP VERMİŞTİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak geçtiğimiz günlerde, altyapı çalışmaları ve koordinasyonsuzluk ile ilgili açıklamalar da bulunmuş ve, “ “Böyle giderse seçim seçimi kaybederiz” demişti. Durak’ın çıkışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Altyapı yapılıyor diye seçim kaybolmaz. Dokuz senedir altyapı yapıyoruz. Zaman zaman gecikiyoruz ve tepki de alıyoruz. Ama şunu herkes bilmelidir ki başta İZSU, TEDAŞ gibi şirketler İzmir’in altyapısı yeniden yapıyor” karşılığını vermişti.

NASIL İSYAN ETMEM
Başkan Durak, ‘altyapı’ çıkışının arkasında durduğunu ve kendi bölgesinde yaşanan olumsuzlukları gündeme getirmekten geri adım atmayacağının altını çizdikten sonra şunları söyledi;, “ Kendi bölgemi en iyi bilenlerden biriyim. Bizden hizmet bekliyorlar. Vatandaş bölgedeki kazının çözümünü sizden bekliyor. Sorumlusunun kim olduğu vatandaşı ilgilendirmiyor. Sorumlu arkadaşım gerektiği kadar yerine getirebilse sorun değil.Her birim her kurum kendi kafası estiği sürece sokak kazarsa hafta sonu bir bakacaksınız sokaklarınız kazılmış. Karşıyaka’daki disiplinsizlik bizi de sıkıntıya sokar. Kurumlar arası işbirliğine karşı çıkmam. Kazı yapılması için talepte bulunulan sokak sayısı bin… İZSU var, İZMİRGAZ var. Kazı programına girmeye çalışıyorlar. 2-3 yılda tamamlıyorlar. Fi tarihinde almış izin kağıdını veriyorlar. Ben çalışmaların koordineli olmasını istiyorum.Sistem çok kötü herkes kendi başına kazı yapıyor. Hepsini bir koordine içine alamazsak olmaz. Ahenk içinde çalışılamayan bir altyapı çalışması var. Karşıyaka’nın neredeyse tamamı kazılıyor. Yeni teslim aldığım sokak kazılacak. Nasıl isyan etmem. Oralarda harcanan vatandaşın parası değil mi'Sonra o sokaklarda çalışma yapınca ‘Çocuğuna, eşine verdi ihaleleri’ diyorlar. Bunları nasıl önleyeceğim. Kimseyi rencide edecek bir konuşma yapmadım.Seçim dönemi geliyor. Sıkıntı yaratacak bir süreç. Bu çalışmalar 2014 Nisan’da başlasın o zaman…”

KARŞIYAKA YILLARCA İHMAL EDİLMİŞ
Karşıyaka’da yapılması gereken büyük projelerin olduğunu dile getiren Durak, “ Tramvay konusu çok uzadı. Mutlak yapılacak toplu ulaşım çünkü… Marina projesi…5 yıl önce izinlerini verdik.Vapur İskelesi’nin oradaki alt geçit... Konuşacağız. Konuşmak zorundayız. Sert çıkış değil bunlar...Kendi bölgemdeki sorunlarla ilgili konuşmak zorundayım. Karşıyaka yıllarca ihmal edilmiş.Sahil olarak görülmüş arka taraflarına girilmemişİzmir'in kuzey aksı hizmetten yoksun kalmış. Karşıyaka’dan Bergama’ya kadar yeterli yatırımı alamamış. Bunları konuşuyorum” dedi.

DENİZE DUBALAR MI KOYACAĞIZ
İZMİR Gücü Spor Vakfı’nın tüm kulüpleri bir araya getirdiği toplantıda, Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç’a sunulmak üzere hazırlanan “ortak karar” bildirgesinde, Yalı Caddesi’ndeki mevcut Karşıyaka Stadı’nın yerine 12 bin 500 kişilik yeni stat yapma fikrine, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’tan veto geldi. Konuşmasında Yalı’ya stat yapılmasının mümkün olmadığının altını çizen Durak, “ Zaten bir otopark sıkıntısı var. 2-3 bin araca ihtiyaç duyulacak. Nereye yapacağız otoparkı stat olunca…. Denize dubalar mı koyacağız.Orada bir olay olsa alanı nasıl boşaltacaksınız'Hangi yolla buraya ulaşacaksınız. Trafik nasıl akacak. Rakip takımı nereden stada sokacaksınız” dedi.

ÖRNEKKÖY EN DOĞRU YER
Örnekköy’deki alanınTürkiye’de stat yapılması için en doğru yer olduğunu belirten Durak, “Kapasiteyi artırabilirsiniz.Karşıyakalı Bayraklılı buraya yayan gelebilir. Otopark sorunu yok. Trafik sorunu yok. Dere orada yok. Daha alt tarafta. Mezarlık gömüye kapalı. Lüzumsuz kafa karıştırıyorlar Çıkarla ilgili bir çalışma varmış gibi geliyor bana….Daha burayı düşünürken başka düşünceler ortaya atıyorlar. . Büyükşehir Belediye Başkanımız konuyla ilgili çok doğru konuştu. Biz Büyükşehir’le beraber yaparız. Ben de bir yatırımcı bulabilirim”dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası