İZMİR- Başkan Metin Solak, kadınların daha aktif olması için çalışacağını belirtirken, etkinlikte kadın üyelerden oluşan koronun verdiği konser ve el ürünleri sergisi büyük beğeni topladı.
ÇEKEV’in Evka 2 mahallesinde bulunan binasında düzenlenen etkinliğe yoğun katılım yaşandı. Mahalleli kadınlar ve kadın muhtarların katıldığı etkinlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemi vurgulandı. ÇEKEV Başkanı Kızbez Aydın, kadınların bugüne gelene kadar büyük mücadele verdiklerini, ancak katedilmesi gereken çok daha fazla yolun olduğunu söyledi.
“Kadınlarımız en kutsalımız”
Etkinliğe katılarak kadınlara seslenen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, kadınların en kutsal noktada olduğunu vurgulayarak, “Biz cennet anaların ayağı altında diyen bir milletiz. Kadınlarımız bizim için önemli ve en kutsal yerdedir. Mustafa Kemal Atatürk de kadınlarımıza siyasi hakları yıllar öncesinde verdi. Kadınlarımız Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren birer birer hızlı bir şekilde haklarını elde ettiler” dedi.
Kadınların birlik ve beraberliğinin önemini de vurgulayan Başkan Metin Solak, kadınların siyasette ve iş yaşamında da daha aktif olması gerektiğini söyledi. “Meclis üelerinin yarısından fazlası kadın olmalı” diyerek salondaki kadınlardan büyük alkış alan Başkan Solak, “kadınlarımız önemli haklar elde ettiler. Ancak bundan sonrası birlik ve beraberliktir. Birliğimize sahip çıkalım. Kadınlarımız da siyaset ve iş yaşamında daha fazla rol alsınlar. Ben de elimden geleni yapacağım” diye konuştu.
EVKA2’ye Pelikan kafe
Yıkılan Pelikan Kafenin yerine yapılması planlanan yeni Pelikan Kafe’yi kadınlara anlatan Başkan Solak, projenin 2 ay içinde ihaleye çıkacağını söyledi. Sosyal imkanlar açısından bölge halkının önemli bir eksiğini kapatacaklarını belirten Başkan Solak, Pelikan Kafe Projesinde 800 kişilik salonu olan kafe restoran ile 400 metrekarelik sosyal tesisin bulunacağını belirterek, projeyi bir yıl içinde tamamlamayı düşündüklerini ifade etti.
Her gün 8 Mart Her gün mücadele
ÇEKEV Başkanı Kızbez Aydın ise, yılda bir günü değil, üç yüz altmış beş günü, huzurlu ve mutlu geçirmek istediklerini söyledi. Aydın şöyle konuştu; “Amerika’nın Newyork kentinde, 140 yakın dokuma işçisi kadının cayır cayır yanan bedenlerini ateşe veren, 40 bin kadını greve götüren koşullar, 16-18 saate varan angaryalar, sendikasız, sosyal güvencesiz, karın tokluğuna çalışmala koşulları aradan 150 yıl geçmesine rağmen değişmedi. Eğitimin, sağlığın, kamu hizmetlerinin paralı hale getirilmesi ile başta biz kadınları olmak üzere hayatımız cehenneme çevriliyor. 1930 lu yıllarda Mustafa Kemal Türkiyesinde, sosyal devlet kazanımı olarak biz kadınlara tanınan haklar bir bir elimizden alınarak, kadın bedeni üzerinden geliştirilen politikalarla, kadınları eve kapatmanın yollarını arıyorlar.”