Ege Postası
Geri

Kocaoğlu: Altyapı yüzünden seçim kaybedilmez

Alzheimer ve Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezi’nin açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu İZBAN ve İzmir Metro’nun kesişim noktası olan ve raylı sistemin en yoğun merkezlerinden Halkapınar’daki yaya üst geçidinin kaldırılması ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın altyapı çalışmaları ve koordinasyonsuzluk ile ilgili yaptığı açıklamaları da yorumladı.
Kocaoğlu: Altyapı yüzünden seçim kaybedilmez
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Şubat 2013 Salı 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - Alzheimer ve Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezi’nin açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN ve İzmir Metro’nun kesişim noktası olan ve raylı sistemin en yoğun merkezlerinden Halkapınar’daki yaya üst geçi,dinin kaldırılması ile ilgili açıklamada bulunarak, “Sistemde yapılacak iyileştirmeler dahilinde bir çalışma” olarak nitelediği uygulama sonrasında vatandaşlardan anlayış beklediklerini belirtti. Başkan Kocaoğlu, devam eden metro çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yaparak vatandaşların içini rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın altyapı çalışmaları ve koordinasyonsuzluk ile ilgili yaptığı açıklamaları da yorumladı.

Sabır ve anlayış bekliyoruz
Başkan Kocaoğlu, Hilal Metro İstasyonu ve Halkapınar Metro İstasyonu çevresinde devam eden çalışmaları değerlendirerek, “80 kilometrelik hatta, yaşadıkça gördüğümüz çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Vatandaşlardan özür diliyoruz ama sistemin rahat çalışması ve iyileşmesi için yatırım yapacağız. Vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. Hilal İstasyonu ve Ege Mahallesi alt geçidi de hızla tamamlayacağız. 80 kilometrelik hat. 150 senedir İzmir’i 50 küsur yerinden kesen hattı 5 senede ayağa kaldırdıktan sonra, projede gözden kaçan aksaklıkları hep birlikte gideceğiz. Önemli olan doğruyu ve mükemmeli aramak. Sabır diliyorum ve anlayışla karşılamalarını diliyorum” dedi.

“İnönü Caddesi yakında açılacak”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ayrıca Üçyol-Üçkuyular hattındaki metro faaliyetlerine de değindi ve “İzmir Metrosu çalışmaları devam ediyor. Sıkıntı yok. Metroda bir sıkıntı da kalmadı ama binalara yakın olan yerlerde proje tadilatları ile çalışmaları devam ettiriyoruz. 3.5 kilometre metronun açılması ve Üçkuyular’a gitmesi çok önemli. 11 kilometre devralmış, 96,5 kilometreyi çalıştıran, 30 kilometre Torbalı inşaatına başlayan, 3,5 kilometreyi sürdüren ve onay gelse tramvaya başlayacak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne metroyu sormak gayet doğal. Ama kısa sürede bitecek. İnönü Caddesi de bugün- yarın açılacak” şeklinde konuştu.

Durak’a yanıt verdi: Altyapı yüzünden seçim kaybedilmez
Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik sıkça yapılan altyapı eleştirilerine de cevap vererek, “Altyapı yapılıyor diye seçim kaybolmaz. 9 senedir altyapı yapıyoruz. Zaman zaman gecikiyoruz ve tepki de alıyoruz ama şunu herkes bilmelidir ki; başta İZSU, TEDAŞ gibi şirketler İzmir’in altyapısı yeniden yapılandırıyor. Ben çok zor bir işle uğraştığımı ve çok eleştirilen bir işle uğraştığımın farkındayım ama, İzmir’in 40 yılını altyapı ile kurtaracaksak, bunu yapacağız. Bornova’da 60 km yağmur uyu ayrıştırma projesi başlıyor. Vatandaşlarımız da, biz de sıkıntı çekeceğiz. Belki de tepki toplayacağız. Önümüzdeki yıl Kemeraltı’na gireceğiz. Su baskınları var. Yaparsanız sorunlardan kurtuluyorsunuz. Biz de risk alıp bunu yapacağız. Ertelenecek bir şey varsa Cevat Beyi’n de görüşlerini alırız ve öyle yaparız” diyerek Karşıyaka Belediye Cevat Durak’ın basında yer alan altyapı eleştirilerine cevap verdi.

Yeni fuar yerelde kalkınmanın simgesi olacak
Kocaoğlu son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu ile birlikte temelini atacakları Gaziemir’deki yeni fuar alanına da değinerek, “Birçok açılış yaptık ancak yeni fuar kentin ekonomisi açısından imge yapı olacak. Herkesi bu törene bekliyoruz. İzmir’in ve Türkiye’nin ekonomisinde dönüm noktası olacak. Eski fuar alanının da kongre merkezine dönüşmesi ile İzmir fuarcılıktan aldığı payı 5 misline çıkartacak. Yerelde kalkınmanın çok önemli adımıdır bu” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası