Ege Postası
Geri

Gaziemir'de Denetim Komisyonu krizi!

Gaziemir Belediyesi denetim komisyonu çalışmaları devam ederken AK Parti cephesinden çalışmalara yönelik önemli iddialar geldi.AK Partili Denetim Komisyonu Üyesi Mimar Ayşe Ertaş bazı dosyaların kendilerinden gizlendiğini söylerken sağlıklı çalışma ortamının olmadığını öne sürdü.
Gaziemir'de Denetim Komisyonu krizi!
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Şubat 2013 Salı 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Gaziemir Belediyesi denetim komisyonu çalışmaları devam ederken AK Parti cephesinden çalışmalara yönelik önemli iddialar geldi. Komisyon çalışmaları esnasında çağ dışı uygulamalarla karşılaştıklarını belirten AK Parti Denetim Komisyonu Üyesi Ayşe Ertaş basın açıklaması yaparak komisyonda yaşadığı durumu kamuoyuyla paylaştı. Basın toplantısında Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün ve Grup Başkan Vekili Kerem Fahri Baykalmış da hazır bulundu.

ERTAŞ: DOSYA GİZLENİYOR
AK Partili Denetim Komisyonu Üyesi Mimar Ayşe Ertaş “ Komisyon çalışmaları şeffaf, objektif, aydınlatıcı olmaktan çok uzak tam bir gizleme, örtme ve saklama tavrı söz konusu, demir perde belediyelerini andıran Gaziemir Belediyesi Denetim Komisyonu odası kilitli ve anahtarı CHP li Meclis Üyesi Tahsin Çuhadar’ın cebinde, odaya girmek için bile onda ki anahtara ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu çağ dışı uygulama denetim görevimizi tam olarak yerine getirmemize engel olmaktadır.Son olarak 18.02.2013 tarihinde Önder Caddesi 70 ada 20 parseldeki alanın ihale dosyasını istedik. İlginç bir tesadüftür ki Belediye hizmet binasının 20 Milyonluk ihalesini alan firmaya bu yer kat karşılığı olarak verildi. Bütün birimleri dolaşmama rağmen bu belgeye ulaşamadım.Son olarak tarafıma yazı işlerinden dilekçe ile istemem gerektiği söylendi. Sırf bu kanun dışı uygulama belgelensin diye 18.02.2013 tarih ve D513 sayı ile bu dosyayı talep ettim. Hala elime ulaşan bir şey yok. Bu şartlarda denetim çalışmalarımızı sağlıklı bir şekilde yapmamız engellemektedir. Diğer dosyalara ulaşılabilirken bu dosya neden gizleniyor. Kamuoyu bilgilendirilsin” dedi.



TELİNGÜN: POLİTİZE OLMUŞ BİR ANLAYIŞLA GAZİEMİR YÖNETİLMEZ
Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün ise “Bir Meclis Üyesine hele hele bir Denetim komisyonu Üyesine yazı işlerinden dilekçe ile belge isteten bir belediye ancak Çin’in komünist yönetimlerinde olur. Bu Demirperde anlayışını şiddetle kınıyoruz.Gaziemir’in değil CHP’nin Belediye Başkanı olmayı kendine ilke edilmiş Sn. Şenol, Meclis Toplantılarına bile sık sık katılmayarak Gaziemir’i ne kadar önemsediğini göstermiştir. Sn. Başkan bu Belediyeyi sadece CHP li Meclis Üyeleri ile yönetemez. Kendisine ve belediyeye sunulan imkanlar milletin cebinden çıkan paralardır. Ak Partili Meclis Üyelerini yok sayarak ve tamamen politize olmuş bir anlayışla Gaziemir yönetilmez. Bu korku psikolojisi yerel seçimde yaşayacakları mağlubiyetin ayak sesleridir” diye konuştu.

BAYKALMIŞ: GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

Grup Başkan Vekili Kerem Fahri Baykalmış ise Belediye yönetiminin başından beri şeffaflıktan uzak kamuoyunu bilgilendirmekten uzak ve gizli kapaklı iş yapmaya azimli olduklarını gördük. Ama unutmasınlar ki “Güneş balçıkla sıvanmaz.” Gaziemir’imizi iflasa götüren bu mirasyedi yönetim anlayışına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadeleri kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası