Ege Postası
Geri

Tatı'ya İstanbul'dan kötü haber: 5 oyla TJK asli üyeliğine seçilemedi

At Sahibi ve Yetiştiricilik de yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya CHP Buca İlçe Kongresi'nin yapıldığı saatlerde İstanbul’dan kötü haber geldi. Yılda bir kez, o da genel kurullarda yapılan Türkiye Jokey Kulübü asli üyeliği seçiminde aday olan Tatı, camianın en prestijli üyeliğine 5 oyla seçilemedi. Hem prestij açısından, hem de TJK'nın kararlarında etkin olunması açısından büyük önem verilen TJK Asli Üyeliği unvanına sahip kişiler arasında işadamı, sanatçı, sporcu, eski Bakan ve Vali de bulunuyor.
Tatı'ya İstanbul'dan kötü haber: 5 oyla TJK asli üyeliğine seçilemedi
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Şubat 2013 Pazartesi 18:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan Türkiye Jokey Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlığa kullanılan 99 oyun geçerli olan 95'ini alan Serdal Adalı yeniden seçildi. Yönetim Kurulu, Denetçiler Kurulu Asil Üyelikleri, ve Disiplin Kurulu Asil Üyeliklerinin de seçildiği genel kurulda yılda bir kez, o da genel kurullarda yapılan TJK asli üyelikleri seçimi de yapıldı.

TATI 5 OYLA SEÇİLEMEDİ
Buca Belediye Başkanı olmasının dışında, Ege'de atçılığın beşiği sayılabilecek ilçede aynı zamanda At Sahibi ve Yetiştirici olan Ercan Tatı da asli üyelik için adaylar arasındaydı. Buca İlçe Kongresi nedeniyle İstanbul’a gidemeyen Tatı’ya İstanbul’dan kötü haber geldi. Asli üye olabilmek için toplantıya katılan asli üyelerin yüzde 70'inin adayların isminin yanına çarpı atmış olması gerekirken 2001’den beri At Sahibi ve Yetiştirici olarak TJK bünyesinde yer alan Tatı, 5 oyla asli üye seçilemedi.Asli üye olması için 58 oy alması gereken Tatı, 53 oy da kaldı. Tatı’ya haber ilçe kongresindeyken verildi. Asli Üyelik için yapılan oylama sonucunda, Mahmut Şeref Somtürk (77), A. Levent Dilmaç (68), Begüm Atman Karataş (63) ve Cem Narin (61) Türkiye Jokey Kulübü'nün yeni Asli Üyesi oldular.

PRESTİJİ BÜYÜK
Hem prestij açısından, hem de TJK'nın kararlarında etkin olunması açısından büyük önem verilen TJK Asli Üyeliği unvanına sahip kişiler arasında işadamı, sanatçı, sporcu, eski Bakan ve Vali de bulunuyor.

TATI İLK KEZ 2001’DE

2001 Eylül’ünde Çılgın Bebek isimli atıyla yarışçılık camiasına adım atan Tatı yarış pistlerinde en son birincilik sevincini 2009’un Kasım ayında Mahcup isimli atıyla yaşamıştı. Başkan Tatı'nın bugüne kadar sarı-lacivertli forması 175 koşuda boy gösterirken sahip olduğu yarış atları sadece 5 kez kazanabildi. Tatı’nın yarış atları geride kalan zaman zarfında 9 kez ikincilik, 17 kez üçüncülük ve 20 kez de dördüncülük ikramiyesini ahırına götürdü. Hipodromda sadece At Sahibi-Yetiştirici ünvanıyla yer almayan Başkan Tatı, İzmir Şirinyer Hipodromu’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Buca Belediye Başkanlığı Koşusu’nu kazanan atın sahibine kupa veriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası