Ege Postası
Geri

Önce dostluk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Kosova ve Azerbaycan heyetleri, “Türkiye’nin sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir” mesajı verdi.
Önce dostluk
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Şubat 2013 Pazartesi 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- AB projesi kapsamında Aydın ve İzmir’de kalkınma ajanslarını ziyaret eden Kosova Belediye Başkanlarından oluşan bir heyet ve “Sözde Ermeni Soykırımı, Karabağ sorunu ve Hocalı” konulu panel için İzmir’e gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

İlk önce Kosova Kalkınma Ajansı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ştimle Belediye Başkanı Naim Ismajli başkanlığında, belediye başkanları ve yöneticilerden oluşan heyeti kabul eden Başkan Aziz Kocaoğlu, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kosova Kalkınma Ajansı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ştimle Belediye Başkanı Naim Ismajli, sürdürülebilir ekonomik kalkınma konusunda İzmir’in deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirtti.

Kentin kalkınması ve gelişmesi için İzmir’de hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2017 yılını öngörerek hazırladıkları stratejik plan doğrultusunda yerelde sürdürülebilir kalkınma için çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini söyledi. EXPO 2015 ve 2020 adaylığı, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu çalışmaları, borçların ödenmesi ve belediye bütçesinin güçlendirilmesi gibi konularda da bilgiler veren Başkan Kocaoğlu, kentin büyüme sürecini hızlandırmak için yeni projeler yaptıklarını kaydetti.


 
Azerilerden “Dostluk Parkı” talebi

Başkan Kocaoğlu, Kosova heyetinin ardından İzmir’de düzenlenen “Sözde Ermeni Soykırımı, Karabağ Sorunu ve Hocalı” konulu panele katılmak üzere gelen Azarbaycan Milletvekili, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ganire Paşayeva’yı makamında konuk etti.

Atatürk’ün iki ülke arasındaki bağın gücünü anlatmak için söylediği, “Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir” sözlerini hatırlatan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Türkiye’nin sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir. Burada kendimizi vatanımızda gibi hissediyoruz. Bugün topraklarımızın yüzde 20’si Ermenistan’ın işgali altında. Hocalı katliamı yaşandı. Bu soykırımı yapanlar adalet karşısına çıkmadı. Tarihimizi, yaşananları gençlerimize aktarmayı çok önemsiyoruz. Verdiğiniz desteklerden ötürü size teşekkür ediyoruz. Ayrıca İzmir’in EXPO adaylığına da destekliyoruz” diye konuştu. Ganire Paşayeva, İzmir’de iki ülke insanlarının kaynaşmasını sağlamak amacıyla Azerbaycan’ın tarihini, kültürünü anlatan bir park açılırsa mutlu olacaklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu’da gerekli çalışmaları yapacaklarını, böyle bir parkın açılmasının kendilerine de mutluluk vereceğini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası