Ege Postası
Geri

Durak fena patladı!

Son günlerde kent gündeminde sürekli yer alan stat, marina, kentsel dönüşüm ve altyapı çalışmaları konularında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak adeta içini dökerken, konuşmasında tepki de sitem de mesaj da vardı.
Durak fena patladı!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Mart 2013 Cuma 20:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi Mart ayı birinci meclis oturumu Belediye Başkanı Cevat Durak başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısına Başkan Durak damgasını vurdu. Son günlerde kent gündeminde sürekli yer alan stat, marina, kentsel dönüşüm ve altyapı çalışmaları konularında Durak bir konuştu tam konuştu.  Adeta içini döken Durak’ın konuşmasında tepki de sitem de mesaj da vardı.

“YAĞ BAL AKIYOR AĞIZLARINDAN AMA…”

Sokağa çıktığında  Karşıyakalıların kendisine, ‘Stadımız nerede'’diye sorduğunu ifade eden Başkan Durak, Karşıyaka Spor Kulübü’nün sahildeki tesislerinin bulunduğu yere 12 bin 500 kişilik stat yapılmasına ilişkin son günlerde yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi.Örnekköy’de belediye olarak belirledikleri alanın unutturulmaya çalışıldığını ifade eden Durak, Karşıyaka Spor Kulübü Cihan Büyükoral, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve bakanlara tepki gösterdi. Örnekköy’deki alanı 6 yıl önce yoktan var ettiklerini belirten Başkan Durak, “ Türkiye’deki stat yapımına en uygun yer olan Örnekköy’ü seçtik. Tapuları hazineye verdik. Avrupa Şampiyonası oynanacak diye Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğüne tahsis edildi.Herkes geldi söz verdi yapılacak diye... En son Bakan geldi ‘karşıya da yapacağım’ dedi. Önce bizimkini yapın. ‘1 senede bitireceğiz temele başlıyoruz’ dediler. Yağ bal akıyor ağızlarından ‘güzel’ dedik. Geçen haftadan beri oyun oynanıyor. Birtakım arkadaşlarımız Örnekköy’ü unutturmaya başladı.Önce bir milletvekili  bir laf attı ‘dere geçiyor mezarlık var’ diye... Mezarlık yok orda gömüye kapalı alan. Dere dediği aşağı taşınacak. Yer istediğiniz kadar büyütülebiliyor. Alanın rekreasyon olarak ayırdığımız yerleri bile var. Zemin sağlam. Bir tarafı dağ eteğine yaslanıyor. Bedel olarak ta 25 milyonluk bir stat. Biz de bekliyoruz Mart ayında temel atılacak diye. Hiçbir şey yok” dedi.

 

“KULÜP BAŞKANI ‘DON KİŞOT’ GİBİ”

Son günlerde stat konusunda yeni bir senaryo yazıldığını ifade eden Durak, “Karşıyaka sahilde ilçenin ilk kurulduğu yıllarda yapılmış bir semt sahası var. Dönüştürülmesi 12 bin 500 kişilik bir stat yapılması kabul edilmiş. Kulüp başkanımız yüksekten gidiyor. 15 bine çıkartalım diye... Bütün o bölgeyi yıkıyoruz mu soruyorum... Araçları havaya mı koyacağız. Denize dubalar mı koyacağız. Tekrar soruyorum yangın çıktı olay oldu alanı nerden boşaltacağız. ‘Bu alanı koruyalım arkası orman yeşile sahip çıkalım’ dedik. Niyetler başka öndeki yer verilecek müteahhitler takas yapacak gökdelenler yapılacak. İşin içinde başka şeyler var. Kulüp Başkanı Don Kişot gibi... Kanıma dokunuyor bazı şeyler. Mavişehir’de bir yer var. Yapılabilir. Orayı deseler tamam diyeceğim. Söyledikleri yer olmayacak bir şey. Yoğunluk açısından güvenlik açısından olmaz. Arkadaşlar bana anlatın taraftar nasıl gelecek. Rakip seyirciyi nerden sokacaksınız statta…’Olabilir mi’ diye sordu Aziz Başkan…’Olmaz’ dedim. ‘Oradakilerin kalbine hançer sokarız’ dedim. Eskiden vekillik yapmış biri topluyor kulüp başkanlarını ‘yapacağız’ diyor böyle bir şey yok. Bakan ‘belediyenin işi yok’ diyor bu konuda... Bizim ne işimiz var o zaman vatandaşın hakkını savunamayacaksak. Buna sahip çıkmalıyız. Dur demeliyiz. Bakanımız da yanıltılıyor bence... Ciddi bir yanlış var. Araştırılması lazım” ifadelerini kullandı.

"MARİNA PROJESİNDE DE BENZER SIKINTI VAR"

"Çöpün Karşıyaka’ya gelmesi ne kadar yanlışsa sahile stat yapılması da o kadar yanlış" diyen Durak, Körfez’e yapılması düşünülen marina projelerinden olan ve Karşıyaka Vapur İskelesi’nin bulunduğu yere yapılamak istenen marina için de benzer sıkıntıların yaşandığının altını çizerek, “ 500 yatlık bir çalışma yapılıyor. Trafik düşünülmemiş. Otopark hesaplanmamış. Ama bir çalışma yapılmış ihale edilmiş. Öğretmenevinde de toplantı yapıldı bu konuda. Bakanımıza gittik düzeltilmesi konusunda anlattık” dedi.

“SULUKULE’DEKİ GİBİ OLMASIN”

Örnekköy’de Roman vatandaşların yaşadığı bölgede yapılacak olan kentsel dönüşüm konusunda bölge vatandaşına ve muhtara çok iş düştüğünü belirten Başkan Durak, “ Buralar değerli…Açık gözlere yerlerini peşkeş çekmesinler. Oradaki yaşayan insanlarla çözüm üretmemiz söz konusu. Karşımıza farklı şirketler çıkmamalı. Örnekköy muhtarına çok iş düşüyor. Anons aracı çıkartmayı düşünüyorum bölgeye…Dikkatli olmalılar. Kentsel dönüşümü en ciddi şekilde yapmalıyız ki oradaki Roman vatandaşlarımız Sulukule’deki gibi bir durumla karşı karşıya gelmesin. Karşıyaka’yla kucaklaşsın” diye konuştu.

“VATANDAŞLA DALAŞIYORUZ”

‘Altyapı’ çalışmalarında yaşanan koordinasyon sıkıntısına değinen Durak,  sokaklarda farklı kurumların yaptığı çalışmaların sıkıntılarının faturasının Karşıyaka Belediyesi’ne kesildiğinin altını çizerek şunları söyledi, “ Alt yapı çalışmalarıyla ilgili genel talepleri aldığımızda ilçenin yarısına yakını kazılmış oluyor çeşitli kurumlar tarafından... Biz kimseyi karşımıza alarak söylemiyoruz. Bizim bilgimiz dahilinde bazı kazılar yapılırsa ya da onlar önden gidip biz arkalarında gelirsek vatandaşın tepkisini almayız. Vatandaşla sürekli dalaşıyoruz. Vatandaş ‘paramı kaldırımlara sokağa gömdünüz’ diyor. Ben bir ilçe belediyesi olarak kazı izinlerini vermiyorum. Ben bu kazıların denetimini de yapamıyorum. Bazen müdahale etmeye başlıyoruz ancak ellerlinde izinler var. Dedim ‘seçim dönemi böyle bir kazı sistemi denetimsizliği de getirecek sıkıntı olacak’ Biz bu çalışmalarda bir uyum oluşsun istiyoruz. Aziz Başkanla konuştuk bunları…Alt yapı kadersizliğimiz…Avrupa’daki gibi Amerika’daki gibi kanallar açılmış olsa biz sadece yol tamiri yaparız. Biz her yapacağımız işlemde bir kere daha kazılıyoruz.Yazık her firma gelip kazıyor. Gelip tamir edilmediği için suçlusu ben oluyorum. Suçlu ben değilim kardeşim.Sokağında lamba yanmıyor suçlu benim..Vatandaş bilmiyor. Cevabı bizden istiyor”

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Konuşmasının sonunda özellikle Karşıyaka Belediyesi’nin tesislerine ve oralara aktarılan paralara yönelik gelen eleştirilere de cevap veren Başkan Durak, “ Siyaset yapmak adına çamur atmak kolay. Biz uyuyan bir ilçeyi uyandırdık. Karşıyaka’ya zaman geçirmek için gelen vatandaşlarımız artıyor. Karşıyaka’daki tesislerimiz çekim merkezi olmuştur. Önderliğini yapmasaydık bugün Karşıyaka çekim merkezi olmazdı” dedi. Kendisine internet ortamlarında ağır ithamlarda bulunanlara karşı yasal işlem başlatacağını dile getiren Durak, “ Dilin kemiği yok. Ama çamur at izi kalsın eleştirilere cevap veririm.Onlar gerçek Karşıyakalı değil. Önce mert olacaklar. Adam gibi olacaklar ve Karşıyakalı gibi olacaklar. Biz Karşıyaka’yı her birimiyle kucaklamaya çalışıyoruz. Zabıta ya da başka bir birim mahallelerde ayrım yapmıyor. Biz her tarafta olmaya çalışıyoruz. İnternet ortamında bana ithamlarda bulunan küfür edenlere yasal süreç başlatacağım” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası