Ege Postası
Geri

Seferihisarlı zeytin üreticilerine müjde

Seferihisar Belediyesi, Mandalina üreticilerinin ardından zeytin üreticilerini de kuracağı birlikte bir çatı altında toplayacak.
Seferihisarlı zeytin üreticilerine müjde
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Mart 2013 Cuma 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 İZMİR- Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, zeytin üreticileriyle buluşarak, “Seferihisar İlçesi Zeytin Üreticileri Birliği” kurma çalışmalarını başlattı. Başkan Soyer toplantı ve atılan ilk adımla birlikte bugünün zeytinciler için bir milat olduğunu söyledi.

 Yıllar sonra kurulan üretici birliği ve satın alınan işleme tesisiyle rahat bir nefes alan mandalina üreticilerinin ardından Seferihisar Belediyesi şimdi de zeytin üreticilerini benzeri bir çalışmayla birlik çatısı altında topluyor.  Seferihisar Belediyesi öncülüğünde kurulacak Zeytin Üretici Birliği’nde Ar-Ge çalışmaları yürütülecek, üreticiye doğru ve güncel bilgi aktarımı sağlanacak, rekabet gücü arttırılacak, eğitim çalışmaları yapılıp markalaşma çalışmaları yürütülecek ve aracısız toptan pazarlama olanakları yaratılarak gelirler arttırılacak.

 Seferihisarlı üreticilere toplantıda seslenen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “ Bu rekabet ortamında daha çok söz sahibi olmak için birlik olmamız gerekiyor.  Üreticinin belirleyeceği fiyatlarla, aracısız olarak satış sağlanacak, gelirler yükselecek. Yapılacak markalaşma çalışması Seferihisar zeytinini Dünya çapında bilinir hale getirecek ve bu da ekmeğin büyütülmesine katkı sağlayacak. Bu birlik çiftçimizin elini güçlendirecek. Bu çalışmayı hem üretici hem de Seferihisar Zeytini için yapmamız gerekiyor” dedi. Birlik olmanın önemini de vurgulayan Başkan Soyer; “Birliğin en temel amacı Seferihisar’da zeytin üretenlerin güçlerini birleştirmesi. Aynı dili kullanmak, ürün kalitesini arttırabilmek ve ürünü iyi pazarlamak için bu birliği kuruyoruz. Malın kalitesini arttırıp daha iyi pazarladığımız zaman bu birlik amacına ulaşacak. Şimdi ilk adımları atıyoruz. Bu adımlar büyüyerek devam edecek. Siz kol kola olduğunuz sürece daha ileriye götüreceğiz. Gücümüz neye, ne kadar yetiyorsa o desteği yapacağız. Çünkü belediyenin asli görevinin bu olduğunu düşünüyorum. Eğer Zeytin Üretici Birliği’ni kurarsak aynı Mandalina Üretici Birliği’nde olduğu gibi Seferihisar Belediyesi olarak bu birliği de ayağa kaldırırız. Biz bu birliğe sahip çıkacağız ve sonuna kadar destek olacağız. Hepimiz bir araya gelmenin değerini ve kıymetini biliyoruz. Bu inançla sizinle uzun yolları ve sıkıntıları birlikte aşacağız. Bugün zeytin üreticileri için milattır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. “ dedi.

 Seferihisar Belediyesi tarafından kuruluşunda öncülük edilecek Zeytin Üretici Birliği çalışmaları Göden Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Özcan Kokulu’yla birlikte sürdürülecek.

 Zeytin Üretici Birliğinin kurulması için Seferihisar ilçesi 2012 yılı toplam üretim alanı olan 51038 dekarın %10 'u olan 5.10,8 dekara ulaşılması gerekiyor. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Seferihisar ilçe sınırları içerisinde 780 Dekar sofralık zeytin, 50258 Dekar yağlık zeytin olmak üzere toplam 51038 Dekar ve yine 2012 verilerine göre 22547 Ton zeytin bulunuyor.

 Birliğe üye olmak isteyen üreticiler ÇKS(Çiftçi Kayıt Sistemi), Çiftçi Belgesi, Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve 100 TL’lik giriş aidatı ile Seferihisar Belediyesi AB İlişkileri ve Proje Birimi’ne başvurabilirler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası