Ege Postası
Geri

EGSD üyeleri organik ürünlerini sergiledi

6. İzmir Organik Ürünler Fuarı'na katılan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) üyesi firmalar, ürettikleri organik tekstil ve hazır giyim ürünlerini sergiledi.
EGSD üyeleri organik ürünlerini sergiledi
Haberler / Ekonomi
17 Nisan 2015 Cuma 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fuarda, biri EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden'e ait olan 7 firmanın ürünleri, Fuar ziyaretçilerinin beğenisini topladı. Fuarda firmaların yaptıkları iş bağlantıları da yüzleri güldürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Türkiye'nin tek sertifikalı fuarı Ekoloji İzmir'e her yıl dernek üyeleri olarak katılımlarını artırarak sürdürdüklerini dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Fuarın daha da başarılı olması ve kent ekonomisine daha çok değer kazandırması için çalıştıklarını söyledi. 

Fuar İzmir'de düzenlenen fuarın oldukça ilgi gördüğünü, stant açan üyelerinin ziyaretlerden memnun olduğunu belirten Özden, “Şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir Fuar olan Ekoloji Fuarı'na EGSD üyeleri organik tekstil ve hazır giyim ürünleri ile katılım sağladılar. Yıllardan beri süre gelen organik sertifikalandırma süreci meyvelerini verdi. İzmir organik hazır giyim üretiminde marka şehir haline geldi. Üretiminde doğaya zarar vermeyen, insan sağlığına olumsuz etkisi olmayan organik tekstil ve hazır giyim ürünlerine dünyada talep hızla artıyor. Biz dernek olarak organik ürünler konusunda yurt içindeki bilinç düzeyini ve talebini arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Fuara üyelerimiz Leana Tekstil, Orimpex Tekstil, Seyfeli Tekstil, Simurg Tasarım firmaları katıldı. Ayrıca sektörden de Kadeks Tekstil, Kapbula Tekstil ve Mayteks Örme de ürünlerini sergiledi. Biz bundan sonra da daha çok firmanın fuara katılması ve İzmir'de katma değeri yüksek olan organik tekstil ürünlerin daha fazla üretilmesi için çaba harcamaya devam edeceğiz" dedi. 

EKOLOJİ ORMANI

Sadece sertifikalı ürünlerin yer aldığı Ekoloji İzmir Fuarı'nda, katılımcıların satış yaptığı organik pazarın da yer aldığını, İzmirlilerin buradan sağlıklı organik ürünleri satın alabileceğini vurgulayan Özden, fuar kapsamında Kadifekale'de 20 bin metrekarelik alanda katılımcılar adına çam ağacı dikilerek Ekoloji Ormanı oluşturulmasının da alkışlanacak bir proje olduğunu söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası