Ege Postası
Geri

ESAFED: Dünya iyileşinceye kadar vazifemiz devam edecek

Mali’den Türkiye’ye gelen dokuz doktor, 15 Temmuz–27 Eylül 2013 arasında İzmir’deki çeşitli hastanelerde eğitim aldı. Eğitimlerini tamamlayan Malili doktorlara, törenle sertifika verildi. Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) Başkanı...
ESAFED: Dünya iyileşinceye kadar vazifemiz devam edecek
Haberler / Güncel
27 Eylül 2013 Cuma 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mali’den Türkiye’ye gelen dokuz doktor, 15 Temmuz–27 Eylül 2013 arasında İzmir’deki çeşitli hastanelerde eğitim aldı. Eğitimlerini tamamlayan Malili doktorlara, törenle sertifika verildi. Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, yaptığı açıklamada, “Dünya iyileşinceye kadar sloganıyla yola çıktık. Vazifemiz, dünya iyileşinceye kadar devam edecek.” dedi.

Mali Cumhuriyeti’nden gelen doktorlar, ESAFED ve TİKA ortaklığında düzenlenen "Mali-Türkiye Sağlık Eğitimi" projesine katıldı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şifa Üniversitesi'ne bağlı eğitim ve araştırma hastaneleriyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki eğitimlerini başarıyla tamamladılar. Ülkelerine dönmeye hazırlanan Malili doktorlar için Ege Anemon Sağlık Otel'de sertifika töreni düzenlendi. Törene İzmir Vali Vekili İbrahim Ballı, Kamu Hastaneleri Birliği Güney Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Kuzey Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, hastane yöneticileri, başhekimleri ve çok sayıda davetli katıldı. Burada yaptığı konuşmada ESAFED’in faaliyetleri hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Sarsılmaz, Afrika'da fakir, aç susuz, mikrop içinde yaşayan insanlara yardım etmek için gönüllü Türk doktor ve sağlıkçıların her türlü fedakarlığı yaptığını söyledi. Somali’ye gittiğini ve gördüğü manzaradan çok etkilendiğini belirterek, “Orada kaldığım sürede insan olduğumuzu, insanlık adına orada kaldığımızı bir kez daha hatırladım." dedi. Taşıma suyla değirmenin dönmesinin çok zor olduğunu, bu sebeple başta Somali ve Mali olmak üzere Afrikalı doktorların uzmanlık eğitimine katkı yapmak için çalışmalara başladıklarını anlatan Sarsılmaz, “İzmir’deki hastanelerimiz de bize kapılarını açtılar. TİKA ve Sağlık Bakanlığı başka olmak üzere bize destek verenlere teşekkür ederim. Eğitimlerini tamamlayan dokuz doktor bugün sertifika alacak. Eğitimler sonunda hep birlikte devlet olmanın, millet olmanın onurunu ve gururunu yaşadık. ‘Dünya iyileşinceye kadar’ sloganıyla yola çıktık. Dünya iyileşinceye kadar vazifemiz devam edecek.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Sarsılmaz, hizmetlerin tamamını gönüllülük esasıyla ücretsiz ve karşılıksız yaptıklarının da altını çizdi. Vali Vekili Ballı da yapılan hizmetlerin takdire şayan olduğunu vurgulayarak, Türklerin Afrika’ya balık yemeyi değil, balık tutmayı öğrettiğini söyledi. ESAFED’in, Afrika'daki faaliyetleriyle İzmir’in EXPO 2020 çalışmalarına büyük destek verdiğinin altını çizdi.

Törende bir sunum yapan göz hastalıkları uzmanı ESAFED Yönetim Kurulu Üyesi Opr. Dr. Erol Uysal ise İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okullarda ortaklaşa başlatılacak olan Afrika Katarakt Ameliyatları Bağış Kampanyası'nı tanıttı. Afrika kıtasında 1 milyar insanın yaşadığını, 12 milyon kişinin katarakt ameliyatı olmayı beklediğini vurgulayan Opr. Dr. Uysal, “Kataraktın tedavisi olduğunu bile bilmiyorlar. Gözleri görebilecekken ömürlerinin sonuna kadar göremiyorlar. Sudan’da 12 bin ücretsiz katarakt ameliyatı yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle çok daha güzel işler yapacağız.” dedi. Afrika'daki insanlara merhamet elini uzatmayı hiçbir zaman unutmamak gerektiğini, Afrika insanının ay yıldızlı Türk bayrağına güveninin tam olduğunu sözlerine ekledi.

'SİZLERİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ'

Malili doktordan İbrahim Keita, Türkiye’de kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Mali’nin yüzde 95’inin Müslüman olduğunu hatırlatan Keita, Türkiye’de kaldıkları günleri ömürlerinin sonuna kadar hatırlayacaklarını ifade etti. Burada sadece eğitim almadıklarını, çok iyi insanlarla tanışma fırsatı bulduklarını belirten Keita, “Bize gösterilen iyi davranıştan dolayı Türk milletine teşekkür ederiz. Alanımızda çok faydalı bilgiler öğrendik. Böylece ülkemize döndüğümüzde hastalarımızla daha iyi ilgileneceğiz. Sizlere nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Sizleri unutmayacağız.” diye konuştu.

Tören, eğitime destek veren doktor, hastane yöneticileri ve Malili doktorlara sertifika verilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası