Ege Postası
Geri

Canik Başarı Üniverisitesi, eğitim imkanı bulamayan gençlere el uzatıyor

Samsun Canik Başarı Üniversitesi tarafından hazırlanan "Başarı Kariyer ve Gençlik Merkezi" projesi bölgede yaşayan, eğitim imkanı bulamayan dezavantajlı konumdaki gençlerin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı...
Canik Başarı Üniverisitesi, eğitim imkanı bulamayan gençlere el uzatıyor
Haberler / Güncel
27 Eylül 2013 Cuma 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun Canik Başarı Üniversitesi tarafından hazırlanan "Başarı Kariyer ve Gençlik Merkezi" projesi bölgede yaşayan, eğitim imkanı bulamayan dezavantajlı konumdaki gençlerin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan proje, düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Canik Başarı Üniversitesi Konferans Salonu’nda uygulanmasına başlanan projenin tanıtım toplantısına Canik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ve çok sayıda genç katıldı.

Projenin kısaca tanıtımını yapan Reşit Özkanca, Başarı Kariyer ve Gençlik Merkezi Projesi’nin bakanlık tarafından yüzde yüzünün hibelendirileceğini söyledi. Projenin toplam bütçesinin 175 bin lira olduğunu hatırlatan Özkanca, "İlk olarak Samsun’da ‘Başarı Kariyer ve Gençlik Merkezi’ adında bir mekan oluşturulacak. Bu merkezde bölge gençlerinin kariyer gelişimlerini destekleyerek hedeflerine daha kolay ve emin adımlarla ulaşmalarına katkıda bulunulacak. Aynı zamanda Samsun’da yaşayan ekonomik, coğrafi ve kültürel farklılıklar dolayısıyla dezavantajlı durumda olan 16-29 yaşları arasındaki 160 gencimize iki nokta eğitim verilecek." dedi.

Başarı Kariyer ve Gençlik Merkezi’ inde gençlere yönelik mesleki eğitimlerin yanı sıra kariyer günleri düzenleneceğini belirten Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Reşit Özkanca, "Kariyer yolculuğunda iletişim, zeka, yeni ufuklar adı altında 4 seminer düzenlenecek. Yaklaşık 9 ay sürecek olan proje faaliyetleri arasında 20 gence ‘Web Tasarım Uzmanlığı’, 20 gence ‘3D Max Mimari Modelleme ve After Effects kursları verilecek." diye konuştu. Protokol konuşmalarının arından tanıtım sonunda katılımcılara kokteyl verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası