Ege Postası
Geri

ESHOT araçları polise verildi

Bugün akşam saatlerinde KESK’in çağrısı üzerine Konak’ta gerçekleştirilecek olan İç Güvenlik Yasası karşıtı eylem öncesinde emniyet birimlerinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Geçtiğimiz dönem büyük tartışmalara yol açmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevik kuvvet birimlerine ESHOT otobüslerini tahsis etti. Belediye Otobüsleri Valilik nöbetinde
ESHOT araçları polise verildi
Haberler / İzmir
24 Şubat 2015 Salı 17:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz dönemde kentte meydana gelen ve tansiyonun yükselmesine yol açan birçok demokratik eylemde tartışma konusu olan İl Emniyet Müdürlüğü’ne araç tahsis edilmesiyle ilgili kriz yeniden gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi birçok kez karşı çıkmasına rağmen, görevli polis memurlarının ve gözaltına alınan şahısların taşınması amacı ile kullanılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne yeniden araç tahsis etmeye başladı.

BÜYÜKŞEHİR’İN OTOBÜSLERİ EMNİYETE VERİLDİ

Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun toplumsal olaylarda artan polis müdahalesi ve üst üste yaşanan benzer vakaların ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne tepki göstererek “Bundan sonra polise otobüs de yok, su da yok” doğrultusundaki tavrından vazgeçtiği dikkat çekti. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sendikaların çağrısı üzerine akşam saatlerinde “İç Güvenlik Yasa Tasarısı”nı protesto etmek amacıyla gerçekleştirilecek eylem öncesi Konak’ta adeta sıkıyönetim ilan edildi. İzmir Valiliği önünde TOMA’larla güvenlik önlemi alan yüzlerce çevik kuvvet polisini taşıyan Büyükşehir Belediyesi’ne ait ESHOT otobüsleri dikkat çekerken, yaşanan bu manzara halk tarafından da tepki topladı.

KOCAOĞLU “POLİSE SU VE ARAÇ VERMEYECEĞİZ” DEMİŞTİ

Taksim Gezi Parkı olayları, Soma olayları gibi birçok toplumsal olay başta olmak üzere, “Polise su ve otobüs yok” açıklamasında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerden gelen tepkiler üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden emniyet birimlerine otobüs tahsis edilmesine ve TOMA’lara su verilmesine yönelik uygulamaya son vermişti.



YASA UYARINCA MÜLKİ AMİRLER ZORLA EL KOYACAK

Hükümetin geçtiğimiz aylarda TBMM'de görüşülmeye başlanan yeni güvenlik paketi uyarınca suç kovuşturmasında valilere önemli yetkiler verilmesi gündeme gelmiş ve söz konusu düzenleme büyük tepkilere yol açmıştı. Taslakta öngörülen kritik değişiklikler uyarınca, valilere yargının parçası olan yetkilerin bir bölümü sağlanması uygun görülmüştü. Yasada, valilere gerekli gördüğü hallerde belediyelerin de araçlarını kullanma yetkisi verilirken, “İç Güvenlik Reform Paketi” adlı yeni düzenlemeye uyarınca, toplumsal olaylara müdahalede kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, bölgedeki mahalli idarelerin de tüm araç ve gereçlerini gerekli gördüğü hallerde kullanma yetkisi veriyor. Valiye, araç ve gereçlerini vermeyen kamu kurumları ve mahalli idarelerden, bu araç ve gereci "kolluk kuvvetleri yardımıyla" alma yetkisi de tanınıyor. Bu emre direnen belediye başkan ve diğer yöneticilerine de hapis cezası verilmesi ya da meydana gelen zararın tazmin edilmesi tasarıya dahil edilmesi de taslakta gündeme gelen bir değişiklik olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası