Ege Postası
Geri

EXPO oylaması öncesi İzmir için seferberlik başlatıldı

EXPO 2020'nin evsahipliğini yapacak şehrin 27 Kasım 2013'te Paris’teki oylamada belirlenmesine sayılı günler kaldı. Dubai, Rusya'nın Ekaterinburg ve Brezilya'nın Sao Paulo şehirleriyle yarışan İzmir, son günleri en iyi şekilde kullanarak rakiplerinin önüne geçmek için seferber oldu. Vali Mustafa Toprak, oylamaya sayılı günler kala bütün İzmirliler ve İzmir’e gönül verenlerin seferberlik ilan ettiğini söyledi.
EXPO oylaması öncesi İzmir için seferberlik başlatıldı
Haberler / İzmir
5 Kasım 2013 Salı 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmirliler, bu haftadan itibaren Paris'teki İzmir ofisinde karargah kuracak. Dışişleri Bakanlığı, özel bir görevlendirme yaparak 10'u büyükelçi olmak üzere 20 personelini bu hafta Paris'e gönderecek. Büyükelçiler ve bakanlık personeli, 167 ülkenin üye olduğu Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegeleriyle birebir görüşecek. BIE Türkiye Başdelegesi Murat Ersavcı da çalışmaları koordine etmek için devamlı Paris'te olacak. İzmir'deki EXPO ofislerinde görevli personelin önemli bir bölümü de Paris'e gönderildi. EXPO Yürütme Komitesi üyeleri Geza Dologh ve Mustafa Özkara, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve EXPO delege liderleri de Paris'te çeşitli ülkelerin delegeleriyle yemekte veya özel toplantılarda biraraya gelecek. EXPO Yürütme Komitesi üyeleri, 12 Kasım'dan itibaren Paris'te olacak. Vali Toprak ve bir grup işadamı, Türkmenistan'ın oyunu Rusya yerine İzmir'e vermesi için bir seyahat yapacak. 26 Kasım'daki BIE Genel Kurulu'nda Türkiye'yi en üst düzeyde kimin temsil edeceği ise henüz netlik kazanmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel kurula katılımı konusunda rakip ülkelerin tavrı izlenecek. Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Brezilya'nın devlet başkanı ya da başbakan düzeyinde katılması halinde Türkiye de Cumhurbaşkanı Gül ya da Başbakan Erdoğan'ın katılımı yönünde hareket edecek. Onların olmaması durumunda ise Türkiye heyetine Paris'te Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlık yapması bekleniyor.
Süreçle ilgili bir açıklama yapan Vali Mustafa Toprak, son ana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “Oylamaya sayılı günler kala tüm İzmir ve İzmir’e gönül verenler olarak seferberlik ilan ettik. Biz bu yarışı kazanmak için bugüne kadar var gücümüzle çalıştık. Önümüzdeki günleri de en iyi şekilde değerlendireceğiz. Biz bu yarışı kazanacağımıza kalben inanıyoruz." dedi. (Cihan) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası