Ege Postası
Geri

Emekliler parasız sağlık için eylemdeydi

DİSK’e bağlı sendikalardan Emekli-Sen, son dönemde büyük tepkiler toplayan sağlıkta katkı paylarının arttırılmasına karşı bir protesto eylem düzenledi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Parasız sağlık” için hastalara ve hasta yakınlarına seslenen sendika üyeleri, AK Parti’nin ücretsiz sağlık vaatleri ile halkı kandırıp, sağlık hizmetlerini para karşılığında satılan bir meta haline getirdiğini belirterek, hastane kampüsünde bildiri dağıttı, hastaların dertlerini dinledi.
Emekliler parasız sağlık için eylemdeydi
Haberler / İzmir
4 Kasım 2013 Pazartesi 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sabah saatlerinde mesainin başlaması ile birlikte Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yer alan polikliniklerde toplanan sendika yönetimi ve sendika üyeleri, hastanede tedavi olmaya gelen ve kuyrukta bekleyen vatandaşlara seslenerek, sağlıkta gelinen nokta hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Vatandaşlar tarafından da destek gören eylemde SGK’ya ve hükümete sert tepki gösteren sendikalılar, aşırı yoğunluk yaşanan hastanede kuyruk çilesi yaşayan hastaları haklarını aranmaya davet etti.

“REFORM DEĞİL, SOYGUN”

Tedaviye gelen vatandaşlarında alkışlarla destek verdiği eylem sırasında konuşan Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, Kurban Bayramı öncesinde hükümetin sağlıktaki katkı paylarına yüzde 200’lere varan zam yaptığını belirterek, “AKP, hastaların tüm sağlık kuruluşlarından ücretsiz yararlanabileceği vaadi ile halkı kandırmış, sağlık hizmetlerini parayla satılan bir meta haline getirmiştir. Bizlerin sağlığı özel hastane patronlarının kar hırsına kurban edilerek, özel ve vakıf hastanelerinde bıçak parası adı altında alınan ilave ücretler yüzde 90’lardan yüzde 200’lere çıkartılmıştır. AKP’nin yaptığı sağlık reformu değil, bir aldatmaca, bir soygundur. Sağlık kişinin doğal hakkı olup, sosyal devlet bu hakkı vatandaşına ücretsiz ve nitelikli biçimde sunmak zorundadır”



“KUYRUKLARI KALDIRDIK DİYENLERE YAZIKLAR OLSUN…”

Sendika olarak sağlık hizmetlerinin ücretsiz hale getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Konak Şube Başkanı Yılmaz, “Siz vatandaşlarımızı paralı ve parası kadar sağlık hizmetlerine mahkum eden bu sisteme karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. Bugün burada tedavi olabilmek için ne kadar para ödüyorsunu? Ay sonunda maaşlarınızı kontrol edin. Maaşlarınızdan ne kadar kesinti yapıldığını biliyor musunu? Kuyrukları kaldırdık diyenlere yazıklar olsun. Parasız sağlık diyenlere yazıklar olsun. Hani ilaç alırken para ödenmeyecekti'” derken, hastanede sıra bekleyen vatandaşlar da kendisine alkış ve ıslıklar ile destek verdi. Eylemlerine hastane kampüsünde “Parasız sağlık”, “Sağlıkta soyguna son”, “Parasız sağlık, parasız eğitim” sloganları ve alkışlar ile devam eden Emekli-Sen üyeleri, hastane bahçesindeki hastaların dertlerini dinleyerek kendilerine “Sağlıkta AKP Soygunu” başlıklı basın bildirisini dağıtarak eylemlerine olaysız şekilde son verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası