Ege Postası
Geri

Engelsizmir Kongresi “sessiz şarkı” ile bitti

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Engelsizmir 2013 Kongresi, kapanış yemeğiyle son buldu. Gecede düzenlenen konser, uluslararası kongrenin adına yakışır şekildeydi. Macaristan’dan gelen müzisyenler, şarkılarını işaret diliyle söyledi.
Engelsizmir Kongresi “sessiz şarkı” ile bitti
Haberler / İzmir
3 Kasım 2013 Pazar 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen uluslararası kongreyle gündeme damgasını vurdu. 30 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelsizmir 2013 Kongresi, bilimsel bir kongre olmasının yanında, kentsel yaşamda engellileri görünür kılacak bir dizi sosyal etkinlik ve fuarı da kapsadı. Engelsizmir 2013’ün Wyndham İzmir’de düzenlenen kapanış gecesine, yurtdışından gelen yabancı konukların yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman ile çok sayıda davetli katıldı. Konuklarıyla tek tek ilgilenen Başkan Kocaoğlu, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Kongrenin, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak ve sorunlarına dikkat çekmek adına atılan önemli bir adım olduğunu söyleyen dileyen Başkan Aziz Kocaoğlu, engelli konusunda farkındalık yaratan kongrenin gelecek yıllarda daha da gelişerek devam etmesi gerektiğini belirtti.
Gecenin sürprizini ise şarkılarını işaret diliyle söyleyen Macar müzisyenler yaptı. Levente Nemes’in gitarıyla çaldığı şarkılara, işitme engelli Robert Popele işaret diliyle eşlik etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası