Ege Postası
Geri

Ve o arazi resmen satıldı

Kamuoyunda büyü tartışmalara neden olan Bornova Ağaçlıyol’da yer alan karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait kamu arazilerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılmasının yankıları devam ederken, yine kamuya ait bir başka arazi de sessiz sedasız elden çıkartıldı. Konak ilçesine bağlı Halkapınar’da yer alan Eski Tekel Rakı Fabrikası olarak da bilinen ve bir kısmı da belediye hizmet alanı olarak imara kayıtlı olan yaklaşık 45 bin metrekarelik kamu arazisi ihale ile satıldı.
Ve o arazi resmen satıldı
Haberler / İzmir
2 Kasım 2013 Cumartesi 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 26.08.2013 tarihinde yaptığı ihale neticesinde TTA Gayrimenkul A.Ş.’nin (Eski adıyla TEKEL) mülkiyetindeki, Halkapınar Mahallesi’nde yer alan 41 bin 520 metrekarelik merkezi iş alanı imarlı bölüm ve 3 bin 444 metrekare yüzölçümlü belediye hizmet alanı üzerinde yer alan gayrimenkullerin satışına dair işlem resmiyet kazandı. 156 milyon 200 bin TL ile ihalede en yüksek teklifi veren Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile ÖİB arasında alanın devrine ilişkin gayrimenkul satış sözleşmesi geçtiğimiz günlerde imzalandı.

KENTİN EN ÖNEMLİ EKOMİK DEĞERLERİNDEN BİRİYDİ

Üzerinde üzüm ambarı, sosyal tesis, yemekhane, depo, misafirhane, arıtma tesisi ve hizmet binası gibi yapıların bulunduğu yaklaşık 45 bin metrekarelik alan, resmen Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından satın alındı. İmara merkezi iş alanı ve bir kısmı da belediye hizmet alanı olarak kayıtlı arazilerin sessiz sedasız gerçekleşen satış işlemi neticesinde, kentin önemli değerleri arasında yer alan ve zamanında İzmir ve ülke ekonomisine katkılar sağlamış bir tesis daha özelleştirilerek elden çıkartılmış oldu.

ALANA GÖKDELEN YAPILABİLECEK

Uzun süredir atıl durumda bulunan ve kapalı durumdaki fabrika tesisleri, yine kent gündeminde önemli tartışmalara neden olan ve rantı yüksek bölgeler arasındaki eski Sümerbank arazisi yakınında yer alıyor. Gayrimenkulün imar planı notlarında yer alan önemli noktalar da göze çarparken, alanda yatırım yapacak olan yatırımcıyı ise zorlu günler bekliyor. İnşaat yüksekliğin serbest olduğu ve gökdelen inşasına da izin veren imar koşullarına ek olarak, alanın deprem riski olan bölge statüsü de bulunuyor. Diğer yandan imar planı değiştirilerek özelleştirme yolu ile satılan arazide, tıpkı Ağaçlıyol’da olduğu gibi yeşil doku ve ağaçlar da yer alıyor.



BELEDİYELERİN YETKİSİ YOK

Söz konusu arsanın yaklaşık olarak 22 bin metrekarelik bölümü üzerinde tescilli yapılar da bulunurken, yapılacak herhangi bir çalışma için de rölöve ve restorasyon projesi hazırlanarak İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli resmi izinlerin alınması gerekiyor. Asıl olarak bölgeye ilişkin onaylı 1/1000 ölçekli Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi İmar Planı Hükümleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar yönetmeliğinin geçerliği olduğu alan üzerinde, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren imar planları geçerli olurken, belediyeler de dahil olmak üzere ilgili kurumların 5 yıl süre ile değişiklik yapma hakları bulunmuyor.

YATIRIMCI FİRMA İZMİR’E DOĞALGAZ ALTYAPISINI DA GERÖÇEKLEŞTİRDİ

Diğer yandan, ihalede en yüksek teklifi vererek gayrimenkulü satın alan yatırımcı firma olan Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş., İzmir’deki doğalgaz şebekesi yatırımının altına imza atan ve İZMİRGAZ A.Ş.’nin de ortağı olarak biliniyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası