Ege Postası
Geri

Konak'ta tuvalet çilesi

Kentin en yoğun noktalarından birisi olan ve İzmir’e gelen turistlerin de tercih ettiği mekanların başında gelen Konak’ta, halkın kullanımına uygun tuvalet bulunmaması vatandaşları sıkıntıya sokmaya devam ediyor. İlçe genelinde yoğun noktalara tuvalet yapmak amacı ile harekete geçen Konak Belediyesi, bu amaçla başladığı çalışmalarını bir yılı aşkın süredir tamamlayamadı.
Konak'ta tuvalet çilesi
Haberler / İzmir
1 Kasım 2013 Cuma 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın en büyük noksanlarından birisi haline gelen ve hem turistleri, hem de İzmirlileri zora sokan tuvalet sıkıntısı çözümsüzlüğe mahkum oldu. Konak Belediye meclisinde yaklaşık bir yılı aşkın süredir görüşülen ve bir türlü karara bağlanamayan önerge, ilgili komisyonlarda beklemeye devam ederken, vatandaşın işini kolaylaştıracak olası projeler ise bürokrasiye takıldı. Belediyenin yaşadığı yer sıkıntısı sebebi ile tuvalet planları pratiğe aktarılamadan başka baharlara kalmaya devam ederken, işporta sebebi ile zorlu zamanlar geçiren tarihi çarşı bir darbe de tuvalet yokluğundan almaya devam ediyor.

YER YOK, PROJE YOK, TUVALET DE YOK

Geçtiğimiz yıl vatandaşların talepleri üzerine, belediye meclis üyelerince hazırlanan önerge mecliste gündeme gelmiş ve ilgili komisyonlara sunulmuştu. Ancak, öncelikli olarak Kemeraltı ve Alsancak bölgesine yapılması düşünülen umumi tuvaletler hakkında somut bir adım atılamadı ve proje kağıt üstünde kaldı. Turizm, Esnaf, Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma, Sağlık, Kadın Erkek Eşitliği, Kentsel Dönüşüm, İmar ve Engelliler Komisyonu olmak üzere toplam 8 komisyonda görüşülen konu hakkında yaşanan yer sıkıntısı sebebi ile aşama kaydedilemezken, şartlara uygun boş alan arayışı da sonuçsuz kaldı.

TARİHİ ÇARŞIDA TUVALET YOK

Özellikle kente gelen yabancı turistlerin yoğun olarak tercih ettiği bölgeler arasında yer alan Kemeraltı’nda özel olarak işletilen üç adet tuvalet bulunurken, halen belediyeye ait ve uygun koşullarda hizmet veren tuvalet bulunmaması büyük bir eksiklik olarak göze çarpıyor. Bu ihtiyaca dair yer bulunmadığından ötürü henüz proje de hazırlanamazken, özellikle Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki ana güzergahta tuvalet olmaması vatandaşların şikayet ettiği başlıca konular arasında geliyor. Projeyi hayata geçirebilmek için elinde bu şartlara uygun bir alanı bulunmayan Konak Belediyesi’nin yer arayışları devam ederken, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ilettiği yer talepleri de sonuç vermedi. Tuvalet yapmak için satın alma konusuna soğuk bakan belediyenin, kiralama usulü ile yer temin etme çabası da sonuç vermedi ve vatandaşın tuvalet çilesi de halen çözülemedi. Uzun süredir verdikleri dilekçeler ile konuya dair sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar ise, bu eksikliğin bir an önce giderilmesini ve çarşıya tuvalet kazandırılmasını isterken, yetkililere seslenerek sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası