Ege Postası
Geri

İZSU Foça için yola çıkıyor

İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri konusunda yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça’daki yer sıkıntısını aşmaya çalışırken, Selçuk’tan mutlu haber geldi. Selçuk Belediyesi tarafından İleri Biyolojik Arıtma Tesisi yapılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne resmen arazi devri yapıldı. Bu gelişme sonrasında, bölgede proje hazırlıklarına devam eden İZSU, yakın zamanda çalışmalarını tamamlayarak ihaleye çıkacak ve tesis için süreci hızlandıracak.
İZSU Foça için yola çıkıyor
Haberler / İzmir
4 Kasım 2013 Pazartesi 17:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Selçuk Zeytinköy yolu üzerindeki Kurudağ mevkiinde 58 bin 407 metrekare arazi İleri Biyolojik Arıtma Tesisi yapılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Geçtiğimiz hafta Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri arasında ilçe tapu müdürlüğünde yapılan protokolle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen arsaya kurulması planlanan ileri biyolojik arıtma tesisi, Selçuk’un önümüzdeki 20 yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasitede olacak.

DİĞERLERİ GİBİ SON TEKNOLOJİ OLACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlandıktan sonra İZSU’ya devredilecek olan tesis karbon ile birlikte azot ve fosfor giderimi ve koku giderimi de gerçekleştiren ileri arıtma teknolojisine sahip olacak. Selçuk İleri Biyolojik Arıtma Tesisi AB’nin uygulamakta olduğu atık su arıtım direktifinin koşullarını yerine getiren modern bir tesis olacak ve diğer arıtma tesisleri gibi “Temiz çevre, temiz deniz” hedefi doğrultusunda hayata geçirilecek. İlçenin turizm potansiyeline de olumlu katkılar sağlaması beklenen tesisin, ilçenin büyük bölümüne hizmet vermesi bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR PROJE HAZIRLIYOR

10 yıllık süreçte artıma yatırımlarına ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU önderliğinde devam ettiği altyapı atağı sonrasında toplam 20 ilçede arıtma tesisini hizmete almış ve kent içi su şebekesinin neredeyse tamamına yakınını yenilemişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun göreve geldiği 2004 tarihinden bu yana Aliağa, mevcut tesislere ek olarak Ürkmez, Balıklıova, Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Urla, Bayındır, Torbalı, Ayrancılar-Yazıbaşı, Menemen, Seferihisar, Kemalpaşa, Özdere ve Doğanbey, Gümüldür Atıksu Arıtma Tesisleri hizmete açılmıştı. Sadece Foça’da yaşanan kamulaştırma sıkıntısı nedeni ile atıksu artıma tesisinde gecikme yaşanırken, Selçuk’tan yaşanan gelişme sonrasında açıklama yapan İZSU yetkilileri, yer tahsisinsin tamamlanması ile birlikte proje hazırlıklarına başladıklarına ve yakın zamanda ihaleye çıkacaklarına değinerek, en yakın zamanda ilçeye modern bir tesis kazandırmak için harekete geçeceklerini kaydetti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası