Ege Postası
Geri

Ege Denizi'nde ortak kaçak operasyonu

SAHİL Güvenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerinin Ege Denizi'nde gerçekleştirdiği ortak operasyonlarda toplam 107 kaçak kurtarıldı.
Ege Denizi'nde ortak kaçak operasyonu
Haberler / İzmir
20 Temmuz 2015 Pazartesi 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme, Çiftlik Köy, Fenerburnu açıklarında düzensiz göçmen görüldüğü bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Çeşme Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği'nden takviye kuvvet istedi. Bunun üzerine Gümrük ekiplerinin hizmetinde kullanılan '505 GMR Turgut Reis' isimli devriye botu ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 'SAGET-12' isimli botlar olay yerine gönderildi. Ekipler, arızalanan botta balık istifi doldurulmuş 54 kaçak olduğunu belirledi. Öncelikle kadın ve çocuklardan oluşan 26 kişilik grup Sahil Güvenliğe bağlı bota alındı. Diğerleri de Gümrük Muhafaza botuyla Çeşme'ye taşındı. İşlemlerin gerçekleşmesinin ardından 14 kadın, 6 kız çocuk, 6 erkek çocuk ve 28 erkek olmak üzere toplamda 54 Suriye uyruklu göçmen Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Gümrük Muhafaza birimlerinin ikinci operasyonunda da 53 kişi kurtarıldı. Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ve Gümrük Muhafaza ekipleri yeni Çeşme Uç Burnu açıklarından gelen ihbar üzerine bölgeye gitti. Sakız adasına geç isterken botlarının batması üzerine 53 kişinin Alev Adası'na çıktığı belirlendi. Hava ve deniz şartlarının uygun olmaması nedeniyle adaya yanaşmakta güçlük çeken ekipler, üç saatlik bir çalışma sonunda bölgede bulunan bir balıkçı teknesi ile adaya yanaştı. Göçmenler balıkçı teknesi ile adadan alınıp Gümrük Muhafaza botuna getirildi. Aralarında 20 günlük bir bebeğin de bulunduğu 40 erkek, 5 kadın, 8 çocuk olmak üzere toplam 53 kişilik göçmen grubu daha sonra Dalyan Limanı'na taşındı. Bu olayla ilgili de soruşturma başlatıldı. 

5 GÜNDE 1782 KAÇAK GÖÇMEN 

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Denizi'ndeki kaçak geçiş konusunda yazılı açıklama yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ege Denizi'nde 15- 20 Temmuz tarihleri arasında 43 operasyonda 1782 göçmen kurtarıldı, 1 göçmen kaçakçısı yakalandı. Çanakkale ili Ayvacık bölgesinde yaşanan 19 olayda 918 göçmen, Muğla Bodrum bölgesinde yaşanan 11 olayda 198 göçmen, Aydın Kuşadası bölgesinde yaşanan 5 olayda ise 192 göçmen, İzmir, Foça, Dikili, Seferihisar bölgelerinde yaşanan 6 olayda 298 göçmen, Balıkesir Ayvalık bölgesinde yaşanan 2 olayda 176 göçmenin yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışırken yakalandığı duyuruldu. 

Bu operasyonlar arasında yeralan 16 Temmuz'da Dikili ilçesinde kurtarılan 41 göçmenin Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından yakalandıkları, yüzleri maskeli kişiler tarafından motorlarının denize atıldığı, lastik botlarının patlatıldığı ve Türk karasularına çekilip kaderlerine terkedildiklerini anlattı. Denizde ölümü bekleyen kaçakları Türk Sahil Güvenlik botunun kurtardığı bildirildi. 

Ege Denizi'nde bu yıl şu ana kadar 585 olayda 18 bin 598 düzensiz göçmenle, 39 göçmen kaçakçısının yakalanıp haklarında işlem yapıldığı açıklandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası