Ege Postası
Geri

Ege Üniversitesi'nde köpek katliamı

İZMİR'de Ege Üniversitesi kampüsünde, gri renkli otomobille gelen bir kişinin zehirli kıyma verdiği köpeklerden 11'i öldü.
Ege Üniversitesi'nde köpek katliamı
Haberler / İzmir
15 Mayıs 2015 Cuma 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Olayın duyulmasıyla hem üniversitedeki öğrenciler ile akademisyenler hem de hayvanseverler, suç duyurusunda bulundu. Köpekleri zehirlediği ileri sürülen L.S. ise, gittiği karakolda suçlamaları kabul etmedi. 11 köpeği kimin zehirlediğinin belirlenmesi için kamera kayıtlarına el konuldu incelemeye alındı.
 

Ege Üniversitesi kampüsünde dün yaşanan olayda, köpeklerin ölmeye başlamaları üzerine üniversitedeki öğrencileri ile akademisyenler, harekete geçti. Büyükşehir belediyesi veteriner işlerinden yardım istedi. Ekiplerin incelemesinde ise, 11'i ölen köpeklerin zehirli kıyma verilerek itlaf edildiği belirlendi. Bununu üzerine hem üniversitedeki öğrenciler, akademisyenler hem de hayvanseverler, suç duyurusunda bulundu. Okula gelen polis, görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda, gri renkli bir otomobille gelen kişinin köpeklere yemek verdiğini gördüklerini söyledi. Kısa süre sonra bu kişinin L.S. olduğu saptandı. Şikayet üzerine karakola götürülen L.S., suçlamaları kabul etmedi, ifadesi alındıktan sonra ise serbest bırakıldı. Polis, 11 köpeği kimin zehirlediğinin belirlenmesi için kamera kayıtlarına el koydu incelemeye aldı.

BARO DA MÜDAHİL OLDU

Bu arada köpeklerin itlaf edilmesinden sonra İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da harekete geçti. Komisyon Başkanı Burcu Karakoç, "Orada öğrenci ve personelden suç duyurusunda bulunanlar oldu. Biz de baro olarak müdahil olacağız. Devamında davayı takip edeceğiz. Köpeklerin zehirlenmesi değil sadece oradaki konu, halk sağlığına karşı da suçlar işlendiğini düşünüyoruz. Bunun için de yine dava açılmasına çalışacağız" dedi.

TEPKİ EYLEMİ


İzmir'de Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, gri renkli otomobille gelen bir kişinin, zehirli kıyma verdiği köpeklerden 11'ini itlaf etmesinin ardından bir grup basın açıklaması yaptı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı eylemde, gruptakiler ellerinde 'Beni zehirleyip öldürüyorlar sessiz kalma', 'Kampüste kuş bile uçurtmamayı yanlış anlayan bir rektör var', 'Köpekleri katlediyorlar sessiz kalma' yazılı afişler taşıdı. Grup adına basın açıklamasını Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Müge Akpınar yaptı. Köpekleri zehirlediği ileri sürülen Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde elektrik teknikeri olarak görev yapan L.S.'nin cezalandırılmasını isteyen Akpınar, "Güvenlik kameralarından hayvanlara et attığı tespit edilen ve şüpheli konumunda olan L.S.'nin, burada bizlerce beslenen köpeklerimizi öldürdüğünü düşünüyoruz. Bu kişinin köpeklerimize verdiği kıymaların tarımsal bir zehir içerdiği tespit edilmiş olup otopsi sonuçları ve inceleme raporları beklenmektedir.


Kamera görüntüleri savcılıkça incelenecektir. Soruşturma dosyası kapsamında incelemeler devam etmektedir. Olay adli boyuta ulaşmıştır. Kimseye zararı olmayan bir parça yemek ve bir damla su bulabilmek için insanoğluna sığınan bu masum canları vahşice öldürmek, katletmek hangi insanın vicdanına sığar bilmek istiyoru? Ağzı dili olmayan bu canların hakkını bizden ziyade devletin de korumasını istiyoruz. 5199 sayılı kanunun yetersizliği bir yana adli makamlardaki personellerin hayvan haklarına dair mevzuatı bilmemesi hepimizi derinden üzmektedir. Şehrimizde, ülkemizde sahipli veya sahipsiz hayvanlara karşı işkenceler gün geçtikçe artmaktadır. Biz devletin buna bir çözüm bulmasını ve artık bu katliamlara dur demesini istiyoruz" dedi.


Açıklamanın ardından gruptakiler "Diren köpek yalnız değilsin" diye slogan atıp kampüs içinde yürüyüş yaptı.
 (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası