Ege Postası
Geri

Ege Üniversitesi'nde turnikeli geçiş dönemi

İZMİR'de Ege Üniversitesi kampüsünde geçen şubat ayında Fırat Çakıroğlu'nun çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, yeni eğitim öğretim yılında güvenlik açısından yeni bir döneme girildi. Kampüs girişlerine öğrenci, öğretim üyesi ve personel dışındakilerin girmesinin önlenmesi için turnike konuldu. Ege Üniversitesi güvenlik tedbirleri aldı
Ege Üniversitesi'nde turnikeli geçiş dönemi
Haberler / İzmir
28 Eylül 2015 Pazartesi 15:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Üniversitesi'nde güvenlik tedbirleri kapsamında yerleşke girişlerine kartlı geçiş sağlayan turnikeler konuldu. Konu ile ilgili Ege Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise turnike sisteminin, veliler ve öğrencilerin talebi sonrası devreye alındığı öne sürüldü.
Ege Üniversitesi'nde güvenlik tedbirleri kapsamında yerleşke girişlerine kartlı geçiş sağlayan turnikeler konuldu.
Alınan bilgiye göre, yerleşkeye girişlerin kontrol altına alınması amacıyla yerleştirilen turnikelerden öğrenci ya da personel kartı olanlar geçebilecek.
Uygulamanın ilk gününde kartsız öğrencilerin geçişine uyarı yapılarak izin verildi. Yeni kayıt yaptıranlar ise kart almaları için fakültelerin öğrenci işlerine yönlendirildi.


Henüz kart çıkartmayan üniversite personeli de güvenlik görevlilerinin kontrolünün ardından turnikeden geçirildi.
Öğrenci ya da personel olmayanlar ise güvenlik noktasında kimlik bilgileri kaydedildikten sonra yerleşkeye alındı.


Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Ege Üniversitesi'nde geçen şubat ayında karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Ülkü Ocakları okul temsilcisi, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Cinayetin ardından kampüs içerisindeki güvenlik zaafiyeti sık sık tartışılan konulardan oldu. Üniversite yönetimi bu eğitim öğretim yılı öncesinde kampüsteki güvenlik önlemleri için önemli bir adım attı. Kampüs girişlerine turnike konuldu. Kartlarını özel bölümlerde okutamayan öğrenci ve öğretim elemanlarıyla personelin girişine izin verilmedi. Anca yeni kayıt yaptıranlar ya da henüz kartlarını almayanlar için bir süre daha geçişlerde kolaylık sağlanacağı açıklandı. Bu arada kampüs alanına araç girişleri için de kartlı sistem devreye sokuldu. 


Öğrencilerin önemli bir bölümü, geçen yıllarda yaşanan olumsuz olayların biri daha tekrar etmemesi için uygulamayı beğendiklerini ifade etti. Ancak bazı öğrenciler, turnikelerin görüntüsünü beğenmediklerini, metro istasyonlarındaki gibi turnikelerin daha iyi olacağını söyledi.

KAPIYI VELİLER VE ÖĞRENCİLER İSTEMİŞ 
Ege Üniversitesi'nin öğrenim yılının ilk gününde başlayan dev turnikeli geçiş sistemi tartışma yarattı. Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Özkan hurriyet.com.tr'ye uygulamanın yakınma kadar memnuniyet yarattığını ve turnikelerin talep doğrultusunda yapıldığını belirtti: "Kendi isteğimizle yapmadık. Öğrencilerimiz ve velilerimizden gelen istek doğrultusunda turnikeler yapıldı. Güvenli bir üniversite kampüsü olması konusunda çok yoğun talep vardı. " Özkan kampüsün girilebilecek noktaları olduğunu hatırlatmamız üzerine ise, "Uygulama 7 kapıda başladı. Sadece hastane ve acilin olduğu kısımda yok. Orası için de en kısa sürede önlemler alacağız. Elbette bir bütçemiz var. Bütçe dâhilinde önlemler alacağız. Dışarıdan girilmesi mümkün olmayan güvenilir bir kampüs olana kadar önlemler alınmaya devam edecek" dedi. (Banu Şen)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası