Ege Postası
Geri

Ege ihracatına bayram freni

EGE İhracatçı Birlikleri 2014 yılı Temmuz ayında 982 milyon 739 bin dolarlık ihracata imza attı. Ege İhracatçı Birlikleri'nin kayda aldığı ihracat rakamı 2013 yılı Temmuz ayına göre yüzde 7 geriledi. Ege İhracatçı Birlikleri, 5 günlük Ramazan Bayramı tatilinin de etkisiyle 4 ay aranın ardından 1 milyar dolar barajının altında kaldı.
Ege ihracatına bayram freni
Haberler / Ege
2 Ağustos 2014 Cumartesi 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege İhracatçı Birlikleri tarafından kayda alınan ihracat Temmuz ayında, 2013 yılı Temmuz ayına göre yüzde 7'lik düşüşle 982 milyon 739 bin dolarda kaldı. Ege İhracatçı Birlikleri'nin Temmuz ayında gerçekleştirdiği 982 milyon 739 bin dolarlık ihracatın 563 milyon 680 bin dolarlık dilimi sanayi ürünleri ihracatı oldu. Sanayi ürünleri ihracatı yüzde 7 düşüş gösterdi. Ege İhracatçı Birlikleri'nin tarım ürünleri ihracatı ise yüzde 10'luk gerilemeyle 325 milyon 355 bin dolar olurken, Madencilik ürünleri ihracatı ise yüzde 3'lük azalışla 93 milyon 703 bin dolara indi. 

HAZIRGİYİM ZİRVEDE 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Temmuz ayında 138 milyon 107 bin dolarlık ihracat rakamıyla uzun bir aranın ardından en fazla ihracat yapan birlik oldu. EHKİB, 2013 yılı Temmuz ayına göre ihracatını yüzde 14 arttırdı. 

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği ise, Temmuz ayında 109 milyon 437 bin dolarlık ihracatla ikinci sıraya geriledi. Ege Maden İhracatçıları Birliği 93 milyon 703 bin dolarlık tutarla üçüncü sıradaki yerini korudu. Temmuz ayında ihracatı yüzde 25 gerileyen Ege Tütün İhracatçıları Birliği 66 milyon 199 bin dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandırdı ve Ege İhracatçı Birlikleri'nde en fazla ihracat yapan dördüncü birlik oldu.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ise yüzde 3'lük ihracat artışıyla 61 milyon 184 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği yüzde 12'lik ihracat artış rakamıyla 58 milyon 532 bin dolarlık döviz girdisi sağladı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ise, Temmuz ayında bayram molası veren birlikler arasına katıldı. Temmuz ayında ihracatı yüzde 20'lik düşüşle 56 milyon 8 bin dolara inen Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği sıralamada da iki sıra düştü ve 7. sıraya geriledi. Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, yüzde 4'lük ihracat artışıyla 43 milyon 998 bin dolara ulaştı. 

Temmuz ayında ihracatını en fazla arttıran birlik ise, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği oldu. İhracatını yüzde 30'luk artışla 29 milyon 218 bin dolara ulaştıran Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ihracat artış rekortmeni oldu.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği yüzde 7'lik ihracat artış rakamıyla 19 milyon 657 bin dolar ihracat rakamına ulaşırken, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ihracatını yüzde 6 geliştirdi ve 11 milyon 858 bin dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandırdı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise yüzde 65'lik rekor ihracat düşüşüyle 8 milyon 691 bin dolara düştü.

AĞUSTOS UMUDU 

Temmuz ayında 5 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Ege İhracatçı Birlikleri'nin kayda aldığı ihracat rakamında göreceli bir düşüş yaşandığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ağustos ayında bu düşüşün telafi edileceğini öngördüklerini söyledi. Ege İhracatçı Birlikleri'nin 2014 yılının ilk yarısında başarılı bir performans gösterdiğine dikkati çeken Ünlütürk, “2014 yılının ikinci yarısında da başarı çizgisini sürdürmeyi ve yılsonunda 13 milyar dolar dövizi Türkiye'ye kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası