EGE-Çeşme'nin 3 günlük bayramda altın çağını yaşadığını belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, "Çok iyi bir bayram geçirdik. Hem İzmir'den hem de İstanbul'dan Çeşme'ye çok talep oldu. Bayramda oteller ve Beach Club'ler zengin bir program hazırlamıştı. Her şey yolunda gitti. Turizmciler olarak biz de bu sayede bayram yaptık" dedi. Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger ise bayramdaki doluluğun, Ramazan ayı sonrasında esnafı sıkıntıdan kurtardığını söyledi.
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı ve Sisus Otel ortaklarından Bülent Tercan da hareketliliğin 15 Eylül'e kadar süreceğini belirterek, "Ertelenmiş tatiller nedeniyle bayramda bir anda patlama oldu. Bu hareketlilik sürerse otelciler yazı mimimum kayıpla kapatabilir" dedi.
ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı ve Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir de arife günü Çeşme Otoyol gişelerinden 300 binin üzerinde araç girişi yapıldığını belirterek, bunun bir rekor olduğunu ve Çeşme turizmine de yansıdığını söyledi. Demir, "Bayramda Alaçatı'da adım atacak yer yoktu. Fırtınaya rağmen beach clublar hınca hınçtı. Eylül sonuna dek bu ilginin sürmesini diliyoruz" dedi.
Ege'nin diğer bölgeleri de bayramda özellikle yerli turist akınına uğradı. Marmaris, Bodrum ve Fethiye'deki tesislerde boş yer kalmadı. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, Marmaris'in son yılların en yoğun Ramazan Bayramı tatilini yaşadığını belirterek, "Yerli turistler 20 Eylül'e kadar tatillerini devam ettirirken, yabancı turistler Ekim ortalarına kadar otellerde konaklayacak. Yerli turistin istediği mavi yolculuk, tarihi ve ören yerlerine turlar, traking, cip safari gibi değişik etkinliklerin hepsi Marmaris'te mevcut. Şimdi beklentimiz Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve sezonun Ekim sonuna dek uzaması" dedi. (YENİ ASIR)