Ege Postası
Geri

Egepostası Asırlık Han’ın yağmalanmasını gündeme getirmişti: Yetkililer önlem aldı!

Konak'ta Cumhuriyet Bulvarı ile Mimar Kemalettin Caddesi'nin kesiştiği köşede yer alan İzmir’in simge yapılarından biri olan Yüzyıllık Büyük Kardiçali Han’ı kiracıların tahliye edilmesinden sonra, atıl bir duruma düşmüş, tarihi han hırsızlar tarafından yağmalanmaya başlamıştı. Egepostası’nın gündeme getirdiği Asırlık Han'ın içler acısı bu halinden sonra, yetkililer devreye girerek tarihi hanın giriş noktalarını kapattı.
Egepostası Asırlık Han’ın yağmalanmasını gündeme getirmişti: Yetkililer önlem aldı!
Haberler / İzmir
1 Kasım 2023 Çarşamba 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/EGEPOSTASI- Türkiye'de betonarme mimarinin ilk örneklerinden biri olan Büyük Kardiçalı Han ve Pasaj’ı kuruluşundan günümüze kadar birçok iş yerine ve esnafa ev sahipliği yapmıştı. Cumhuriyet ile yaşıt olan asırlık han zaman içinde çıkan yangın ve yaşanan depremler nedeniyle ağır hasar alınca, yıkılma tehlikesine karşı kiracılar tahliye edilmişti.

Boşaltılan Büyük Kardıçalı Hanı, ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle kendi başına ayakta durabilme mücadelesi veriyor; uğrak bir işhanından metruk bir binaya dönüşen Büyük Kardiçalı Han ve Pasaj’ı can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbirlerin alınmaması nedeniyle bölgede büyük bir tehlike saçıyordu.

HIRSIZLARIN YENİ ADRESİ OLMUŞTU!

Edinilen bilgilere göre, kiracıları tahliye edildikten sonra herhangi bir güvenlik önlemi alınmayan ve boş bırakılan Büyük Kardıçalı Hanı'na hırsızlar dadanmış, gece yarısı ve sabaha karşı içeri giren hırsızlar, elektrik kablolarından sayaçlara, demir malzemelerden, musluk ve fayanslara, kapılardan prizlere kadar ne bulurlarsa yağmalayıp götürmüş, yüzyıllık tarihi han göz göre göre parça parça sökülmüştü.

EGEPOSTASI GÜNDEME GETİRMİŞTİ!

Kapıları ve camları kırık olan hanın çevresinde herhangi bir şekilde önlem alınmadığı gibi, sadece Konak Belediyesi tarafından ‘Can ve mal güvenliğiniz için yaklaşmak tehlikelidir’  ibaresinin yer aldığı bir tabela asılmıştı.

GİRİŞLER SAC PANELLERLE KAPATILDI!

Egepostası’nın gündeme getirdiği bu haber sonrasında yetkililer devreye girdi.

Konak Belediyesi ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren başladıkları çalışmalarla Kardiçalı Hanı’nın giriş noktalarını sac panellerle kapattı.

Öğlen saatlerinde insan yoğunluğunun başlaması nedeniyle çalışmalara mola verilirken, Kardiçalı Han’ının çevresinin tamamının sac panellerle kapatılcağı öğrenildi.

Ayrıca ekipler saç panelinin üzerine 'Dikkat, can ve mal güvenliğiniz açısından tehlikelidir' notuyla yeni bir uyarı paneli astı.

‘BU PANELLER ÇOK İYİ OLDU!’

Bölgede konuştuğumuz bir vatandaş, ‘ Bu paneller çok iyi oldu. Yetkililer gelip kapattı. Artık hırsızlar, içki içenler elini kolunu sallayarak bu tarihi hana giremeyecek. Keşke daha erken yapılmış olsaydı. İnşallah en kısa sürede restore edilerek burası eskisi gibi canlı bir mekan hale gelir. Siz de sessiz kalmadığınız için çok teşekkür ederiz’ dedi.

 

Hırsızlar Asırlık Han'ı mesken tuttu: Göz göre göre yağmalanıyor!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası