Ege Postası
Geri

Elektrik faciasında davanın seyrini değiştirecek fotoğraf: Google Maps kanıtı dosyada!

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken akıma kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 27 kişi hakim karşısına çıkarken, Nisan 2024 tarihine ait Google Maps fotoğrafı facianın yaşandığı bölgedeki son çalışmayı GDZ Elektrik AŞ’nin yaptığı iddiasını güçlendirdi.
Elektrik faciasında davanın seyrini değiştirecek fotoğraf: Google Maps kanıtı dosyada!
Haberler / İzmir
18 Temmuz 2024 Perşembe 16:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gündeme Bakış'ın haberine göre,  İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz 2024 tarihinde su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmanın seyrini değiştirecek kanıtlara ulaşıldı.

FOTOĞRAFLAR DOSYADA!

Alandaki bakım onarım işini yapan yüklenici firma Argan Mühendislik’in sahibi Arif Kapuş, olay bölgesinin bu yılın Nisan ayına ait Google Earth görüntülerini savunma dosyasına ekledi. 3 ay öncesine ait fotoğrafta elektrik akımının olduğu alandaki asfaltın kazıldığı ve elektrik çarpmasına neden olan kablonun dışarıda olduğu net bir şekilde görülüyor.

İZSU KANIT SUNMUŞTU

İZSU Genel Müdürlüğü 4 Ocak tarihinde işlemleri bitirdiği ve Fen İşleri Ekipleri’nin asfaltlama yaptığına ilişkin kayıtları sunmuştu. Ulaşılan bu görüntüler belediyenin yaptığı çalışmanın ardından bölgenin tekrar kazıldığını gösteriyor.

Google Map’s fotoğrafına göre Büyükşehir ekiplerinin Ocak ayındaki çalışmasından sonra GDZ Elektrik’in bölgede yeniden kazı yaptığı iddiaları güç kazanıyor. 

İşte tarih tarih alanda çalışma yapan kurumlar

*4 Ocak’ta İZSU Genel Müdürlüğü mazgal çalışmasını tamamlayarak alanı asfaltladı.

*9 Ocak’ta GDZ Elektrik AŞ alandaki bir arızaya müdahale etti.

*Nisan 2024’te kablonun dışarıda görüntülendiği fotoğraf ise GDZ Elektrik AŞ’nin 9 Ocak’taki işlemin ardından asfaltlama yapmadığı ya da sonraki bir tarihte yeniden çalışma gerçekleştirdiğinin kanıtı olarak dosyada yer alıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası