Ege Postası
Geri

Ellerinize, yüreğinize sağlık!

Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın (İZMEB) Tarihi Havgazı Fabrikası’nda düzenlenen yıl sonu etkinliği, katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.
Ellerinize, yüreğinize sağlık!
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Eylül 2012 Perşembe 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim müdürlükleriyle işbirliği halinde yürüttüğü Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın (İZMEB) yıl sonu etkinliği, görkemli bir şova sahne oldu. Bir yıl boyunca çeşitli branşlarda açılan kurslara katılan kursiyerlerin hazırladığı 5.Geleneksel Sergi, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlendi. Defile, sergi ve konser programıyla kursiyerlerin birbirinden güzel saatler yaşadığı gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, “Mesleksiz toplumların ilerleme şansı yoktur” dedi.

5. Geleneksel Sergi’nin açılışına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan’ın yanısıra, Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, ilçe halk eğitim müdürleri, kursiyerler ile onların bu özel anlarını paylaşmak isteyen aileleri katıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nın mistik atmosferinde gerçekleşen etkinlikte, Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nın 9 kurs merkezinde ilgi çekici branşlarda açtığı kurslara başarıyla tamamlayan kursiyerler, bir yandan meslek sahibi olmanın bir yandan da bir yılın emeği ürünlerini sergilemenin heyecanını yaşadılar. 2008 yılından beri sürdürülen kurslara bugüne kadar 35 bin kişinin katıldığını, bunlardan 14 bin kişinin ise işini eline aldığını belirten Dr. Sırrı Aydoğan, “İşin temeli, yerelde kalkınma ve meslek edindirmek. Hedef kitlemiz ise ağırlıklı olarak kadınlar ve çocuklar. Kurslar sayesinde gün ışığını çıkmamış, gizli kabiliyetler ortaya çıkıyor, kursiyerler el becerilerini geliştiriyor ve çok çeşitli alanlarda meslek öğreniyorlar. Medeni hukuktan, katı atıkların bertarafına kadar çok değişik konularda da eğitim alıyor, bilinçleniyorlar. Bir kişi öğrenmenin keyfini alınca, onun önünde duramazsınız, daha çok öğrenmek ister” dedi.

“MESLEK SAHİBİ OLMADAN İŞ OLMAZ”

Toplumun ihtiyacı olan, az bulunan mesleklerle ilgili ciddi çalışmalar yapıldığının da altını çizen Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yürekten söylüyorum ki, benim en çok hoşuma giden genç kızlarımızın, yaşlı teyzelerimizin yeni bir şeyler öğrenmesi, eline iş alıp yapması. Onların gözündeki pırıltıyı görünce çok mutlu oluyorum, çok gurur duyuyorum. Mesleksiz toplumların ilerleme şansı yoktur. Ne yapıyorsan en iyisini yapacaksın. Ben her şeyi yaparım devri artık bitti. Burada da ara eğitimin önemi ortaya çıkıyor. Meslek sahibi olmadan iş olmaz. Meslek sahibi olarak hem kendimizi ve ailemizi kurtaracağız, hem de ülkemize faydalı olacağız. Hem kursiyerlerimize hem de onlara büyük emek veren öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.”

Konuşmanın ardından, kursiyerlere yıl boyunca devam ederek başarıyla tamamladıkları kursların sertifikaları verildi. Geceye damgasını vuran ise, kursiyerler tarafından ‘Antik Mısır Medeniyeti’ başlığıyla hazırlanan defile oldu. Nakış, giysi, ebru ve resimlerden oluşan sergi de katılımcılardan ilgi gördü. Defileden sonra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın pop ve caz eserlerinden oluşan konseri, kulakların pasını sildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası