Ege Postası
Geri

Emeklilere 33 milyar tek bir şirkete 80 milyar

Emeklilere zam yaparken “kaynak yok” diyen AK Parti, şirketlere gelince bol keseden dağıtıyor. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, AK Parti milletvekillerinin hazırladığı yasa teklifiyle, e-ticaret alanında faaliyet gösteren bir firmanın 80 milyar liralık lisans ücretinin silineceğini savundu.
Emeklilere 33 milyar tek bir şirkete 80 milyar
Haberler / Politika
25 Temmuz 2024 Perşembe 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İktidarın en düşük emekli aylığına yaptığı 2 bin 500 liralık zammın maliyetinin ise 33 milyar olduğunu hatırlattı. Tüketici Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifi TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda 10 saat süren sert tartışmaların ardından kabul edildi. CHP’li Ednan Arslan, Şeref Arpacı ve diğer CHP’li vekilleri, 16 maddelik teklifin her bir maddesinde söz alıp, bu düzenlemeyle e-ticaret şirketlerine devletin kesesinden kıyak sağlanacağı yetimin, emeklinin hakkının bir iki şirketin kasasına gideceği uyarısını yaptılar.

ŞİRKETLER KULİS YAPMIŞ

CHP’li Ednan Arslan, yasa teklifinin TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu’ndaki görüşmeleri öncesinde, bazı e-ticaret şirketlerinin komisyon üyesi milletvekilleriyle görüşmek için yoğun kulis faaliyeti yürüttüğünü söyledi. Arslan, kendisine randevu talebinin e-ticaret şirketinden geldiğini belirtirken, komisyonun AK Partili Başkanı Mustafa Varank, “Üyelerimizi töhmet altında bırakmayın. Bizim partiden hiç kimseden randevu istenmemiş” dedi. Arslan ise Varank’a, “Sizi niye arayacaklar ki, teklifi zaten siz savunuyorsunuz” yanıtını verdi.

‘AKP içerisinde de tepki var’

İddialara göre e-ticaret şirketlerine sağlanacak ‘kıyak’, AK Parti içerisinde de tepkiye neden oldu. CHP’li vekiller, AK Partili eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un, bakanlığı döneminde çıkardığı yasanın değiştirilmek istenmesinden çok rahatsız olduğunu da ifade etti. İYİ Partili Rıdvan Uz da, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sinekten yağ çıkarmaya çalışırken devasa lisans ücretinin silindiğini duyunca çok üzüleceğini söyledi.

‘Ya sokakta kalacağız ya sığıntı olacağız’

 

TÜM Emekliler Sendikası Genel Başkanı Salman Hürkardeş, iktidarın politikalarına tepki göstererek “Yerli ve yabancı büyük sermaye, dolar milyarderleri kârlarını katlamaya devam ediyor. Onlara ardı ardına vergi muafiyetleri yapılıyor. Bütçe olanakların iktidar yandaşlarına aktarılmaya devam ediyor. Ancak emekli aylıkları kiraya yetmiyor. Emekli sokakta kalma veya sığıntı olma ikilemiyle karşı karşıya’’ dedi. Hürkardeş, “Ekonomik yangının tüm yükü emekçilere ve emeklilere kesildi. İşsizliğe ve geleceksizliğe mahkum edilmiş gençlerimizden sonra toplumun en yoksulları emekliler oldu” dedi. (SÖZCÜ)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası