Ege Postası
Geri

Meclis'te gece yarısı 'ikinci raunt'

Meclis’te AK Parti ve DEM Partili vekillerin tekme tokat kavgasının ardından gece yarısı da arbede yaşandı. Bu kez İYİ Parti ve MHP'li vekiller arasında gerilim tırmandı.
Meclis'te gece yarısı 'ikinci raunt'
Haberler / Politika
25 Temmuz 2024 Perşembe 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, dün akşam üzeri yaşanan kavganın ardından gerilim gece yarısı da sürdü.

Vergi kanun teklifinin görüşmelerinde ikinci kez gerginlik yaşandı. İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Cumhur İttifakı’na yönelik eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine AKP ve MHP'li milletvekilleri Türkoğlu'na sert tepki gösterdi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu arasında arbede yaşandı. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ Genel Kurul'u kapattı. 

TBMM Genel Kurulu'nda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yedinci madde üzerindeki görüşmeleri sırasında İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, partisinin önergesi üzeri konuştu.

"HER DEFASINDA AYNISINI YAPIYORSUNUZ"

Türkoğlu, "Milletin ümüğüne adeta sazan sarmalı yönetimiyle çöktüğünüz için bugünlerde ilahi adalet sizi adeta tokat manyağına çevirdi. İkide bir tükürdüğünüzü yalamak zorunda kalıyorsunuz. İlahi adalet önce nas var nas deyip sonra dünyanın faiz rekoru kıran iki ülkesinden biri olmanın sahibi yaptı sizi... İlahi adalet 'hırsız' dediğinize hazineyi, 'zürriyetsiz' dediğinize ittifakı teslim etmeniz. 'Aptal olma' diyerek skandal bir mektupla tehdit edene de bin yıllık Türk devletinin onurunu çiğnetmenizdir. En kötüsü de gerçek adalete rahmet okutan firavunun adaletsizliğinden medet ummaya mahkum edilmenizdir" diye konuştu.

Türkoğlu'nun konuşmasının ardından İYİ Parti'nin önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Türkoğlu, AKP sıralarına dönerek önergenin reddedilmesine ilişkin, "Her defasında aynı şeyi yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ Genel Kurul'a 15 dakika ara verdi.

ARBEDE ÇIKTI

Türkoğlu yerine geçtiği sırada, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile arasında tartışma yaşandı. Başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri ve iktidar milletvekilleri arbedeyi ayırmaya çalıştı. Türkoğlu bazı milletvekilleri tarafından Genel Kurul salonundan çıkarıldı.

Meclis Başkanvekili Bozdağ, tüm partilerin grup başkanvekilleriyle görüşme yaptı.

MHP'LİLER ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Aranın ardından Türkoğlu Genel Kurul'a girdi, MHP'li Akçay arasında tekrar tartışma yaşandı.

AA'nın aktardığına göre Türkoğlu, kendisine vurduğunu söylediği Akçay'a sert tepki gösterdi.

Bazı MHP'li milletvekillerinin Türkoğlu'nun üzerine yürüdüğü görülürken, Türkoğlu, araya giren milletvekilleri tarafından Genel Kurul'dan çıkarıldı.

İYİ PARTİLİ VEKİLE UYARMA CEZASI

Genel Kurul bu sırada çalışmasına başlayamadı. Bekir Bozdağ, Türkoğlu’na içtüzük gereği sükuneti ve çalışma düzenini bozduğu gerekçesiyle "uyarma cezası" verdi. Bozdağ, komisyonun yerinde olmaması nedeniyle birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Genel Kurul'da görüşülen vergi kanun teklifinin 7 maddesi kabul edildi.(SÖZCÜ)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası