Ege Postası
Geri

Emniyet Müdürlüğü'nden bilgilendirme

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu değişikliği ile ilgili vatandaşları bilinçlendirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesi doğrultusunda açıklama...
Emniyet Müdürlüğü'nden bilgilendirme
Haberler / Genel
6 Haziran 2013 Perşembe 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu değişikliği ile ilgili vatandaşları bilinçlendirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesi doğrultusunda açıklama yaptı.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Erdinç Zincirkıran tarafından yapılan açıklamada, sürücü belgesi olmadan araç kullananlara kanunun 36/3-a maddesinden mahkemelerce, cumhuriyet savcılıklarınca veya trafik görevlilerince sürücü belgeler, geçici olarak ya da tedbiren geri alınanların araç kullanması halinde Kanunun 36/3-b maddesinden, sürücü belgesi daimi iptal edilenlerin araç kullanması halinde kanunu 36/3-c maddesinden 1407 Türk Lirası trafik idari para cezası kesilecek. Daha önceden kanunun 48/5 inci maddesine istinaden 3.kez den alkolden idari yaptırım kararı mülki amirce, sürücü belgesinin geri alınması mahkemece yapılmakta iken, yapılan değişiklikle trafik idari para cezası karar tutanağı düzenleme ve sürücü belgesinin geri alınması işlemleri trafik görevlilerince yapılacağı kaydedildi.

Zincirkıran Hususi otomobil sürücüleri için 0,50 promilin üzerinde diğer bütün araç sürücüleri için 0,20 promil üzerinde alkollü olarak araç kullanılması halinde kanunun 48/5 maddesine göre işlem yapılacağını belirterek sürücülerin alkol metreyi kabul etmemesi durumunda sürücü kanuni müeyyidesi polis tarafından bilgilendirilecek buna rağmen rettetmesi halinde her defasında 48. maddenin 9.fıkrası gereğince 2 bin lira para cezası sürücü belgesi 2 yıl el konulacağını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası