Ege Postası
Geri

Engelli temsilcileri Uzbay'ı ağırladı

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan aday adayı Sedat Uzunbay, Konak'taki engelli derneklerinin yöneticileri ile bir araya geldi, engellilerin yaşadığı sorunları dinledi. Toplantıya engelli derneklerinden çok sayıda yönetici ve temsilcinin yanı sıra kent konseylerinden temsilciler ve vatandaşlar katıldı.
Engelli temsilcileri Uzbay'ı ağırladı
Haberler / İzmir
20 Eylül 2013 Cuma 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda engelli derneklerinin yöneticileri ve temsilcileri söz aldı, engellilerin yaşadıkları sorunlar dile getirildi. Sorunları dinleyen ve değerlendiren Uzunbay “Hepimiz bir engelli adayıyız. Bu nedenle yaşantımızı bu gerçeği bilerek planlamalı ve bu hassasiyeti duyarak yaşamalıyız. Engelli kardeşlerimizin karşılaştıkları zorlukları ve güçlükleri anlamalı, yaşadıklarını hissedebilmeliyiz.” dedi.

AKP'li bir Milletvekili'nin engelliler hakkında söylediği “engellileri insan yerine koyduk, engellileri adam yerine koyduk” ifadelerine gelen tepkileri değerlendiren Uzunbay, bu açıklamadan büyük üzüntü duyduğunu, engelliler için böyle bir tanımlamanın yapılmasının doğru olmadığını dile getirdi. Politikacının toplumsal sorunlara karşı sorumluluk duyan ve hiçbir karşılık beklemeden çözüm üretebilecek kişi olması gerektiğini vurgulayan Uzunbay, topluma yönelik hizmet anlayışının insanın yaşam kalitesini artıran ve toplumun her kesimine eşit yaklaşım ile hizmet etmek olması gerektiğini dile getirdi.

Engelli yaşamını tanıdığını ve özel olarak ilgi duyduğunu belirten Uzunbay “kent içinde engelli yaşamını kolaylaştıracak tedbirleri ve kararları el birliğiyle almalıyız. Kent ile ilgili sorunların çözümünde birlikte karar alma ve kenti birlikte yönetme düşüncesi içinde olacağız. Toplumumuzun yaklaşık %10 ‘unu engelli yurttaşlarımız oluşturuyor. Buna rağmen belediye meclisinde engelli sorunlarını bilen ve anlayan bir engelli temsilcisinin olmamasını doğru bulmadığımı ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

“Aday olmanız halinde belediye meclisinde engelli temsilcileri yer alacak mı'” şeklindeki bir soruya ise Uzunbay, “Adayların belirlenme yöntemi henüz açıklanmadı. Ancak birkaç engelli kardeşimizin belediye meclisi aday listesinde olmasını hatta büyükşehir belediye meclisi üyeliğine de gelebilecek sırada engelli bir kardeşimizin aday olmasını çok isterim” diye konuştu. Kent konseylerini tabela kuruluşlar olmaktan çıkaracaklarını dile getiren Uzunbay, bu kuruluşların özerk yapıda olmasını istediklerini, engelli meclislerinin özgürce karar alarak etkinliklerini arttıracakları bir kent konseyi anlayışını ortaya koymaya çalışacaklarını ifade etti.

Sedat Uzunbay toplantının düzenlenmesine katkıda bulunan Ege TEKO Başkanı Tülay Yenici ve Seyit Çelebi başta olmak üzere toplantıya katılan dernek başkanı ve yardımcılarına katıldıkları ve düşüncelerini paylaştıkları için teşekkür etti. Toplantıya katılanlar, Sinan Kılıç adındaki engelli bir yurttaşın yazdığı şiirin bir dernek yöneticisi tarafından okunmasıyla duygulu anlar yaşadı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası