Ege Postası
Geri

Engelliler ‘Engelli haftası’na olaylı başladı

Türkiye Sakatlar Federasyonu Ankara Kızılay’da Engelli Haftası’na binaen düzenlediği basın açıklaması tartışmalı başladı. Tek tek söz alarak konuşma yapan federasyon başkanları hükümetin engellilere yeterince hizmet vermediğininden...
Engelliler ‘Engelli haftası’na olaylı başladı
Haberler / Güncel
11 Mayıs 2013 Cumartesi 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Sakatlar Federasyonu Ankara Kızılay’da Engelli Haftası’na binaen düzenlediği basın açıklaması tartışmalı başladı.

Tek tek söz alarak konuşma yapan federasyon başkanları hükümetin engellilere yeterince hizmet vermediğininden bahsetti. Ancak Türkiye Ortapedik Özürlüler Federasyon Başkanı Cemal Merdan ise konuşmasında, “Hükümetin engellilere olan hizmetlerini görmemezlikten gelemeyiz. Eksiklikler var ancak iyi şeyleri de görmemezlikten gelemeyiz.” deyince meydana toplanan engelliler Merdan’ı yuhlamaya başladı. Konuşmasına zorlukla devam eden Merdan, mecliste engellilere dönük ciddi kararlar alındığını, engellilere yönelik birçok hizmetin bu dönemde yapıldığını vurguladı. Bu konuşmalara karşılık engelliler Cemal Merdan’ın sahneyi terketmesi için protesto etti. Bu olay üzerine kürsüye çıkan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, engellilerin Cemal Merdanı protesto etmesini eleştirdi. Daha sonra konfederasyon başkan yardımcısı Halil Hatip basın açıklaması yaptı.

Etkinliğin sonunda basın açıklaması yapan Halil Hatip, “Bizler sorunlarımızın üzerine bol boyalı makyajlı değil, kesin ve köklü değişimler bekliyoruz. İnsanlar arasında ayrımcılık yapan her türlü anlayışı reddediyor ve bu tür eylemlerde bulunan herkese ‘Kırmızı Kart’ gösteriyoruz. Ayrım yapmadan, engelli engelsiz insana değer ve hizmet vermeyenlere oy vermeyeceğimizi açıkça ilan ediyoruz.” diye konuştu. Bu sırada meydandaki engelliler kırmızı kart göstererek hizmet vermeyen yerel yönetimleri boykot etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası