Ege Postası
Geri

Engin; CHP Türkiye’nin Partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’in İzmir ziyareti sırasında, CHP Buca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplu üye kaydı töreni ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Engin; CHP Türkiye’nin Partisidir.
Haberler / Yerel Politika
27 Kasım 2012 Salı 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Ali Engin, Buca’daki tören sırasında 700’den fazla vatandaşın CHP’ye üye olduğuna, yeni üyelerin çoğunluğunun da başta AKP olmak üzere diğer partilerden istifa eden vatandaşlar olduğuna dikkat çekti. Engin, Törende kendi isteği ile partiye üye olan çarşaflı bir vatandaş üzerinden polemik yapılmasının da doğru olmadığını ifade ederek, şunları söyledi.

Parti büyüklerimizin 3 günlük İzmir ziyareti boyunca iki farklı toplu katılım töreni düzenlendi. Bayraklı ve Buca’da düzenlenen törenlerde bin 500’e yakın yeni üye kaydettik. Bu vatandaşlarımız durup dururken bize katılmadılar. Ülkenin gidişatından, AKP’nin beceriksiz yönetiminin ülkemizi bir çıkmaza sürüklemesinden rahatsız oldukları için geldiler, CHP çatısı altında çalışmak istediler. Bizler partimizde siyaset yapmak ve bize güç katmak isteyen, CHP’yi kurtuluşun adresi olarak gören herkesi partimizde görmekten büyük mutluluk duyarız. Hal böyleyken yapılan toplu üye kayıt töreninde partimize kendi isteği ile gelen ve Atatürk’ün partisi olduğu için CHP’yi tercih ettiğini dile getiren yeni bir üyemizin, sırf kıyafetinden dolayı gündeme oturtulması ve yine bu sebepten partimize zarar verilmeye çalışıldığını görmek bizleri üzmüş, aynı zamanda endişeye sevk etmiştir. CHP tüm Türkiye’nin partisidir, partimize gelmek isteyen, Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı tüm vatandaşlarımıza kapımız daima açıktır. Ülke olarak AKP’nin her anlamda çıkmaza sürüklediği bir dönemden geçerken kimseyi ötekileştirme lüksümüz yoktur. Bu anlayış her dönem partimizin karşı çıktığı bir anlayıştır. CHP insanların üzerindeki, başındaki kıyafetle aksesuarla uğraşmaz. Biz insanların takındıkları bu tavrı bir siyasi sembol olarak görüp görmediklerine dikkat ederiz. Kaldı ki, sadece çarşaf giyiyor diye bir kadın vatandaşımızı kapımızdan çevirecek değildik, kendisi de Atatürk’e ve cumhuriyetimize olan bağlılığını orada bulunan gazetecilerin içinde ifade etmiştir. Yapılan törenlerde yaklaşık bin 500 kişi partimize geldiği halde, sanki bir tek kişi gelmiş gibi gösterilerek, Atatürk’e olan inancını dile getiren bir kişinin hedef tahtasına konmasına ve bunun üzerinden partimize zarar verilmeye çalışılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bağlamda tüm kesimleri, insanlarımızı ayrım yapmadan değerlendirmeye, kılık kıyafetinden dolayı kimseye öteki muamelesi yapmamaya çağırıyor, İzmir’in ve İzmirlinin hoşgörü ve her anlamdaki özgürlüğe verdiği önemi hatırlatıyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası