Ege Postası
Geri

Özgüven için 'adalet' istediler

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve arkadaşlarının Yargıtay'ca aldığı cezanın onandığının kesinleştiği ancak henüz tebliğ edilmediği iddia edilen karara karşı Dikili'de 'Osman Özgüven ve arkadaşlarına adalet için dev miting' düzenlendi. Mitingin sürprizi ise Özgüven’in kendi sesinden yayınlanan konuşması oldu.
Özgüven için 'adalet' istediler
Haberler / Yerel Politika
24 Kasım 2012 Cumartesi 19:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP Dikili İlçe Teşkilatının organize ettiği ve Atatürk Meydanında gerçekleşen mitinge DİSK, KESK, Genel-İş, TÜMBELSEN, Eğitim-SEN, bazı sivil toplum kuruluşları ve çevre örgütleri destek verdi. Düzenlenen tarihi mitinge, sanat, siyaset dünyasından, akademik çevrelerden tanınmış simalar ve binlerce vatandaş katıldı. Mitingde katılımcılar yakalarına ‘Osman Özgüven için adalet, Osman Özgüven Onurumuz’ yazılı fotoğraflar taktılar, pankartlar açtılar.

CHP ÇIAKRMA YAPTI
Özgüven ve arkadaşları için düzenlenen mitinge, CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir Milletvekilleri, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetim Kurulu, Yüksel Çakmur, Hakkı Ülkü, Muharrem Toprak gibi bazı eski milletvekilleri, Menemen, Alaçatı, Bergama, Balçova gibi çeşitli yerlerden gelen belediye başkanları, KESK DİSK, Genel-İş, Eğitim-Sen, Tümbelsen temsilcileri, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve yönetim kurulu, CHP’nin bölge örgütleri, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, EGEÇEP, FOÇEP gibi bazı çevre örgütleri, İzmir Kent Konseyleri, Konak kent Konseyi ve vatandaşlar katıldı. Mitinge çevre ilçelerden de otobüslerle katılırken, Midilli’den Yunanlı Milletvekilleri, bazı eski Belediye Başkanları ve yunanlı vatandaşların da katılmaları dikkat çekti.

GÜNAYDIN: HESABINI TEK TEK SORACAĞIZ

Bilgehan Oğuz’un sunumuyla gerçekleşen mitinde, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Mitingde yaptığı konuşmada; ihaleye fesat suçu ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in ne yapılırsa yapılsın yan yana getirilemeyeceğini ifade ederek; "Türkiye’de sosyal belediyecilik adına bir bayrak gibi dalgalanan başkan varsa en başta Özgüven’dir. Özgüven’in yanına ihaleye fesat karıştırma eylemini yapıştıramazsınız. Ceza verenlere sesleniyorum. Türkiye’ye anlatmayacağımızı mı sanıyorsunu? Bunların hepsinin hesabını tek tek soracağız. Özgüven’in en önde olduğu demokrasi barikatını indiremezler. Eğer bir ihalede fesat arıyorsan, İstanbul’a, Ankara’ya, Kayseri’ye bakabilirsin. Dikili’ye baktırmam sana" diye konuştu.

KENDİ SESİYLE KONUŞMASI YAYINLANDI

Günün sürprizi ise Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in Dikilililere yaptığı konuşmanın kendi ağzından yayınlanması oldu. Miting alanındakilerin ses kaydını dinlerken duygulu anlar yaşadığı gözlendi. Özgüven; “Değerli arkadaşlarım, sevgili mücadele arkadaşlarım. Sevgili Dikilililer. Ülkemin tüm iyi niyetli insanları bugün benimle aynı kaderi paylaşan tüm insanlar” diyerek başladığı konuşmasında kendisiyle birlikte ceza alan çalışma arkadaşlarının isimlerini tek tek sayarak; “Hepinize merhaba, hepinizi en içten duygularımla kucaklıyorum. Hepinize selam olsun, selam olsun savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için uğraşı verenlere. Değerli dostlarım, Yargıtay’da bekleyen dosyalarımız Bülent Arınç’ın işaretiyle çok hızlı şekilde karara bağlayarak onaylattılar. Usul hatalarımız olabilir ancak, bilinsin ki ben ve arkadaşlarım sizleri utandıracak hiçbir şey yapmadık. Yapılan her uygulama Dikilimiz içindir. Verilen karar politik bir infazdır. Karar hırpalanan, yara alan adalet duygularımızı yerle bir etmiştir” dedi.

"İYİLİK KÖTÜLÜĞÜ YENECEKTİR"
Özgüven, “Genel Merkezimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız kararlı bir şekilde benim ve arkadaşlarımın yanında yer almışlardır. Şu anda izinliyim. Gelişmelere göre davranacağım. Demokratik olan her tür mücadele yolunu deneyeceğiz. Kimsenin el ovuşturmasına asla izin vermeyeceğim. Kaçtı diyen çevrelere, insanlıktan kaçanlara, adaleti uygulamaktan ve savunmaktan kaçanlara, sevgi ve vicdan sorgulamasından kaçanlara, iş, aş ve özgürlük mücadelesi verenlerin yanında olmaktan kaçanlara, söyleyecek tek sözüm var onlara. Aynaya bakın. Er ya da geç iyilik kötülüğe üstün gelecektir” dedi.

ALTIPARMAK: DÖNEN NAMERTTİR!
Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ise “Sen ve arkadaşlarının onurları geri verilinceye kadar, Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi ‘dönen dönsün yolundan, biz dönmeyiz yolumuzdan” ben daha ileri gidiyorum, bu arkadaşlarımız, onuruna, özgürlüğüne kavuşana kadar, yolundan, mücadelesinden dönen namerttir” dedi.

Dört saat süren mitingde Dikili’nin CHP’li Meclis Üyeleri birlik ve beraberlik mesajı verirken, İzmir’in efsane Belediye Başkanlarından Yüksel Çakmur’un konuşmaları meydandaki coşkuyu arttırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası