Ege Postası
Geri

Engin: Doğayı kirletecekse istemeyiz

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı karşı karşıya getiren katı atık bertaraf tesisi için CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin devreye girdi. Başkanların sağduyulu olmasını isteyen Engin," Belediyeler aralarında her konuyu halledebilirler. Kent için tabi ki önemli bir sorun. Konuşulması gerek.Suları kirletecekse doğayı kirletecekse tabiî ki istemeyiz" dedi.
Engin: Doğayı kirletecekse istemeyiz
Haberler / Yerel Politika
4 Aralık 2012 Salı 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI -İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar’a yapmak istediği katı atık bertaraf tesisi kentte polemik konusu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  tesis için destek isteöiş ve katıldığı bir TV programında karşı çıkan belediye başkanlarına ‘İtiraz edenler çöp yeri bulmak zorunda’ mesajı göndermişti. Yamanlar'da yapılması gündemde olan tesise Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’tan tepki gelmişti. Durak Yamanlar Eğitim, Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen meclis toplantısında Yamanlar’ın İzmir’de seçilecek en yanlış adres olduğunu söylemiş ve sonuna kadar mücadele edeceklerinin mesajını vermişti.

“ÖN YARGILI OLUNMAMALI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı karşı karşıya getiren katı atık bertaraf tesisi için CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin devreye girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının acil bir toplantı yapması için nabız yoklayan Engin, Yamanlar’da yapılması düşünülen tesis konusunda ön yargılı olunmaması gerektiğini ve Büyükşehir’in projesi ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın dikkat çektiği konuların iyice incelenmesi gerektiğini söyledi.

“KİRLETECEKSE İSTEMEYİZ”
Başkanları sağduyulu olmaya çağıran Engin , “ Belediyeler aralarında her konuyu halledebilirler. Kent için tabi ki önemli bir sorun. Konuşulması gerek. Projeyi bende tam olarak  bilmiyorum. Karşıyaka Belediye Başkanımızında ortaya koyduğu bazı durumlar var. Bilimsel kriterlere uygun m? Kirlilik yaratacak m? Suları kirletecekse doğayı kirletecekse tabiî ki istemeyiz. Bu durumun  tam bir açığa çıkmasında fayda var. Projeyi öğrenmek isterim. Batıdaki örneklerinin etkileri nedi? Hep beraber oturulupp konuşulmalı. Büyükşehir çevreci bir sistem de olacağını söylüyor. Bunlar tam olarak öğrenildikten sonra herkes çıkıp sağlıklı bir şekilde açıklama yapmalı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası