Ege Postası
Geri

Engin'den TV 35'te çarpıcı değerlendirmeler: AK Partililer de rahatsız

TV 35 ekranlarında Alper Baran Esin’in Kent ve Siyaset programında soruları yanıtlayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin gündeme dair çok özel açıklamalarda bulundu. YSK’nın İstanbul kararını yorumlayan Başkan Engin, “Ekrem İmamoğlu büyük farkla kazanacak. 23 Haziran’da Cumhur İttifakı’ndan vatandaşlarda oy verecek” dedi. Başkan Engin, Narlıdere’nin finansman sorununu bir buçuk yıl içinde çözeceğini vurgularken seçim dönemindeki vaatlerini 3 yıl içinde tamamlayacağını ifade etti. Engin'den TV 35'te çarpıcı değerlendirmeler
Engin'den TV 35'te çarpıcı değerlendirmeler: AK Partililer de rahatsız
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2019 Perşembe 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ali Engin Narlıdere’de aldığı oy yüzde 80’lik oy oranını ve ilk bir ayını değerlendirdi. Başkan Engin, “Partimin birçok kademesinde görev aldım. Narlıderelilere teşekkür ediyorum partimizin en yüksek oy oranlarından birini Narlıdere ‘de aldık. Bu büyük bir sorumluluk yükledi. Sabah saat 8’de işimin başına geliyorum. Önümüzdeki 5 yılı planlıyoruz. Projelerimizi oluşturuyoruz, çalışmalarımız gayet iyi gidiyor” dedi.

YSK’NIN VERDİĞİ KARARDAN AK PARTİLİLER DE RAHATSIZ

YSK’nın İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesi yönünde verdiği kararı değerlendiren Ali Engin, “YSK’nın verdiği karar çok üzücü bir karar. Seçim organize bir şekilde resmen iptal edildi. Bu karar artık sadece CHP’nin sorunu değil tüm Türkiye’nin sorunu. Yapılacak seçim ittifaklar arasında geçmeyecek. Demokrasiden taraf olanlar ve olmayanlar arasında geçecek. Ak Parti’ye oy verenler ve partinin kurucuları da verilen bu karardan rahatsız. Ekrem İmamoğlu gerçekten mağdur. Helalinden kazanılmış bir seçim elinden alındı. 23 Haziran’da daha fazla oy alacak ve görevine devam edeceğine inanıyorum” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI’NA OY VEREN VATANDAŞLAR DEMOKRASİDEN YANA OLACAKTIR”

Ali Engin, Cumhur İttifakı’na oy veren vatandaşların demokrasiden yana tavır alacaklarını ve İmamoğlu’nun büyük farkla seçimi kazanacağını savunurken, “Bizim toplumumuzda bir iç kargaşa yaşanmadı. Son yıllarda en demokratik tepki Gezi eylemleriydi. 81 ilimizde refleks gösteren demokratik bir eylemdi. Ancak bu eylemler bile karalandı. Ben toplumumuzun sağ duyusuna inanıyorum. Bu seçim Ak Parti ve CHP arasında yaşanan bir seçim değil. Toplumun sağ duyusuna inanıyorum. Biz sandıktan gelen karardan yanayız. Bu düğümü halk çözecektir. 31 Martt’ta Cumhur İttifakı’na oy veren vatandaşlar tercihini demokrasiden yana kullanacaktır. Ekrem İmamoğlu çok daha yükek bir oy ile kazanacaktır” dedi.

“AK PARTİ VE MHP’DEN OY ALDIM”

CHP’nin yürüttüğü politikaları değerlendiren Ali Engin, “İmamoğlu’nun barışcıl söylemi halkta karşılık buldu. Bu tutumun ısrarla sürdürülmesi gerekir. Biz herkesin oyunu istiyoruz. Narlıdere’de de bu yüzden bu kadar çok yüksek oy aldık. Herkesin oyuna talip olduk biz. MHP’ye ve Ak Parti’ye oy verenlerin bana oy verdiğine şahit oldum. Bu yüzden bu kadar yüksek oy aldık. Biz bu siyaseti sürdürmeyi devam edeceğiz. Bugün üniversitelerde başörütülü kızlarımız rahatça okuyorsa CHP sayesindedir. Kürt sorunu çözülecekse yine CHP çözecektir” dedi.

“SEÇİM DÖNEMİNDEKİ VAATLERİMİZİ 3 YIL İÇİNDE BİTİRECEĞİZ“

Seçim sürecindeki vaatlerini 3 yıl içinde tamamlayacağını belirten Başkan Engin, “Abdül Batur’a teşekkür ediyorum. Biz onun ardından yeni bir vizyon ile Narlıdere için çalışmaya devam edeceğiz. Sahaya çok önem veriyorum. Park bahçeler, fen işleri gibi alanlardaki sorunlarımızı birkaç ay içinde çözeceğiz. Narlıdere’de yol, kaldırım gibi sorunlar önümüzdeki 5 yıl konuşulmayacak. Narlıdere’de yeni meydanlar, yeni toplanma yerleri, denizle buluşturacak yeni güzergahlar oluşturarak sokakları canlandıracağız. En önemli hizmet ise Narlıdere metrosu ile daha kolay ulaşım sağlanacak.  2 buçuk yılın ardından yeni bir Narlıdere göreceğiz. Kültür Merkezi yapıyoruz. Demokrasi meydanımız önümüzdeki günlerde açılacak. Narlıdere Kapalı Pazaryeri’ni 7 gün işleyen kapalı çarşıya dönüştüreceğiz.  Narlıdere’de yapacağımız çalışma ile sahile ulaşımı kolaylaştıracağız. Biz hedeflerimizi 3 yıl içinde bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

“NARLIDERE’NİN FİNANSMAN SORUNU KALMAYACAK “

Başkan Ali Engin, Narlıdere’nin finansman sorununu en kısa sürede çözeceğini vurgularken göreve geldiğinde ilk hafta tüm personelle tanıştığını ifade etti. Başkan Ali Engin,  “Ben seçildiğim gün ziyaretçilerden bir hafta süre istedim ve bütün personelle tanıştım. Bütün işleri personelle yapacağım onları tanımam gerekiyor. Çok donanımlı bir personel yapımız var. Biraz daha motive edilmesi gerekiyordu biz bunu yaptık. Personellerimiz yüzde yüz çalışır olmalı, herkesin çalışması gerekiyor.  Öte yandan önümzdeki bir buçuk yıl içinde finansman sorununu ortadan kaldıracağız. Narlıdere’nin finansmanını güçlendireceğiz” dedi.

“ESKİDEN UYUMSUZLUK OLURDU YENİ DÖNEMDE UYUMSUZLUK OLMAYACAK”

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında geçtiğimiz dönemde sıkıntılar yaşandığını belirten Başkan Engin, “Başkan Tunç Soyer ile eskiden tanışıyorum. Eskiye dayalı bir ilişkimiz var. İşbirliğine açık olduğunu sürekli ifade ediyor. Projelerimize destek vereceğini söyledi. Bizim önümüzdeki 5 yıl içinde Tunç Soyer önderliğinde, yeni projeler ile Tunç Soyer’in geliştirdiği yeni model ile çalışmalıyız. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları arasında eskiden uyumsuzluk olurdu. Ancak biz bu dönem uyumsuzluk yaşamayacağız. Belediye hizmet etmeli ve kimseyi ayırt etmeden hizmet edeceğiz. Tunç Soyer’in liderliğinde İzmir daha çok ileriye gidecek” diye konuştu.

“NARLIDERE’DE GECEKONDU KALMAYACAK”

Narlıdere’de kentsel dönüşüm projelerini açıklayan Başkan Engin, “Kentsel dönüşüm seçim öncesinde en önemli gündem maddesiydi. Abdül Batur Başkan tarafından hazırlanan bir proje var. Dün Büyükşehir Belediyesi’nde toplantı yaptık. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğiz. Eğer ki proje onaylanırsa. Gecekondusu olmayan ilçe yaratacağız. Narlıdere’de 6 bin konut dönüşecek bunu başarırsak dönüşümü tamamlamış olacağız” dedi.  

“ÖNCE SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRELİM DAHA SONRA HAYIRLISI “

Gelecek planlarını açıklayan Başkan Ali Engin, “Benim sorumluluğum 5 yıl içinde en iyi şekilde hizmet etmek. Sonrası için hayırlısı olsun diyelim. Önce biz kendi sorumluluğumuzu yerine getirelim. Yoksa yarın bize derler ki yüzde 80 oy verdik sen önce kendi görevini yerine getir derler. Biz önce bunun gereğini yerine getireceğiz sonrası için hayırlısı olsun diyelim” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası