Ege Postası
Geri

Engin'den çok konuşulacak cemaat övgüsü

CHP İl Başkanı Ali Engin’den hükümet-cemaat krizi paralelinde çok konuşulacak açıklamalar geldi.Zaman Gazetesi’ne konuşan Ali Engin Hizmet hareketinin dünyanın 140 ülkesinde açtığı okullarla Türkçe’yi, Türk kültürünü dünyaya tanıttığını, TUSKON’a mensup iş adamlarının da 30 milyar dolarlık ihracat yaptığını ifade ederek, “Aklı olan, vicdanı olan bu hizmetleri takdir eder” dedi.
Engin'den çok konuşulacak cemaat övgüsü
Haberler / Yerel Politika
7 Mart 2014 Cuma 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Zaman Gazetesi’ne konuşan Ali Engin Hizmet hareketinin dünyanın 140 ülkesinde açtığı okullarla Türkçe’yi, Türk kültürünü dünyaya tanıttığını, TUSKON’a mensup iş adamlarının da 30 milyar dolarlık ihracat yaptığını ifade ederek, “Ne varsa hizmet hareketine atmaya çalışıyorlar. Bu doğru değil. Hizmet hareketini de kutluyorum. Hükümetin baskısına rağmen 30 milyar dolar ihracat yapan kuruluşları var, hükümetten korkmuyorlar, cesurca davranıyorlar, TUSKON’a sahip çıkıyorlar. Bu iyi bir şey… Buna direnmenin bir yolu var. O da, arkasında pislik olmayacak. Yoksa direnemezsin. Demek ki öyle bir pislik yok ve bu insanlar temiz. Bu cesur insanları hakikaten kutluyorum. Aklı olan, vicdanı olan bu hizmetleri takdir eder” dedi.

"ALİ ENGİN'E İLK TEPKİ AKDEMİR'DEN GELDİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

HAŞHAŞİ GİBİ GÖSTERMEK…
Bir iş adamı ve CHP İl Başkanı olarak, dünyanın 140 ülkesinde okul açılmasını eskiden beri ayakta alkışladıklarını ifade eden Ali Engin, “Hizmet hareketi okullarla, medya şirketleriyle, TUSKON’la ülkemize döviz kazandırıyor, 30 milyar dolar ihracat yapıyor. Bu ne demekti? İnsanlarımız iş buluyor, ülkemiz döviz kazanıyor, Türkiye’nin yurt dışında tanıtımı yapılıyor. En son düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na katıldım ve göğsüm kabardı. O ülkelerdeki çocuklar Türkçe öğreniyor. İlerde Türkçe dünya dili olacak. Bu okullardan mezun olan çocuklar birçok ülkede başbakan oldu, genelkurmay başkanı oldu, gazeteci oldu, iş adamı oldu vs. Bunlar önemli işler. O insanlar Türkiye’ye yakınlık duyar, iş birliği yapar. Bu güzel bir şey… Akıl mizan sahibi olan adam bunu takdir eder. Bir yurttaş olarak, böylesi bir hareketi, ‘haşhaşi’ gibi göstermeyi vicdanla da bağdaşır bulmuyorum” dedi. 

Cemaat mensubu insanların Türkiye’ye hizmet ettiklerini aktaran Ali Engin, “Eğer hukuksuzluk varsa, sadece hizmet hareketinden değil her kimse cezalandırılsın. Başbakan hizmet hareketine yönelik uzun süredir bu saldırıyı yapıyor. Hizmet hareketinin ne suçu varsa yargıya intikal eden bir şey çıkaramadı. Ne var, bir yolsuzluk, bir ülkeye rejime karşı bir düşmanlık, bir anarşi bir terör yok böyle bir şey. Belgede yok, varsa bekliyoruz kendisinden. MİT kendisinde, yargı kendisinde, hizmet hareketinin, hangimizin ne eksiği varsa yargıya intikal ettirsin. O da yok. Yani kendisi istemesine rağmen yapamıyor” diye konuştu.

‘CEMAATE YÖNELİK SUÇ UYDURMA, DELİL ÜRETME YAPABİLİRLER’
Hükümetin, bu dönemde bazı cemaat mensuplarına yönelik suç uydurma, delil üretme yoluna gidebileceğini ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini aktaran Ali Engin, “Bu dönemde bazı insanlara yönelik suç uydurarak, deliller üreterek suçlama yapabilirler. Bu ülkede Tayyip Erdoğan olduğu sürece, hiç kimsenin can, mal, fikir güvenliği, siyaset yapma güvenliği kalmamıştır. Hiç kimsenin, hiç birimizin bunlarla ilgili güvenliği kalmamıştır. İnsan gece ne olacağını bilemiyor. Başbakan ülkeyi kurtarma derdini bırakıp kendini kurtarma derdine düşmüştür. Ülke insanı çalışkan,  üretken, ülkenin bu kaynağında böyle 140 ülkeye okul açan, 30 milyar dolar ihracat yapan bu insanların heyecanını azaltan, engelleyen bir motivasyon düşüklüğü de umarım olmaz “ dedi.

‘HANİ DERSHANEYE İHTİYAÇ YOKTU'’
Başbakan Erdoğan’ın, seçim meydanlarında vatandaşlara hitaben ‘çocuklarınızı bunların dershanelerine göndermeyin’ şeklindeki konuşmasını da eleştiren Ali Engin, “Başbakan, ‘cemaatin dershanesine göndermeyin, biz kurs vereceğiz’ dedi. Hani kursa, dershaneye ihtiyaç yokt? Hani eğitim sistemi düzelmişt? Bu yalanlara artık insanlar inanmıyor. ‘Türkiye 3 misli büyüdü’ diyordu. Bakıyoruz herkes perişan, herkes işsiz. Tarlalar ekilemiyor, fabrikalar kapalı, her şeyi yurt dışından alıyoruz.  Bu yalanlar ortaya çıktıkça hayali düşmanlar çıkarıyorlar” diye konuştu.

‘YÜZDE 50’DE ALSALAR ARTIK ORADA OTURAMAZLAR’
30 Mart yerel seçimlerinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Önemli bir seçim. Başbakan, yüzde 50’de alsa artık orada oturamaz” dedi. Başbakan’ın eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le yaptığı iddia edilen telefon kayıtlarında yargıya müdahale edildiği iddialarını da değerlendiren Ali Engin, “Bu olay gelişmiş bir ülkede olsaydı, bir günde hükümet giderdi. Bu bizim 90 yıllık demokrasi birikimimize, 40-50 milyon genç nüfusumuza,  geleceğe umutla bakan genç nüfusa yakışır bir şey m? Değil tabiî ki. Demokrasimiz batı gibi değil ama bundan da utanıyoruz. Artık vatandaşlarımız bizi kurtarsın” dedi. 

‘İZMİRLİ BİNALİ YILDIRIM’A 5 MİLYAR LİRAYI TESLİM ETMEZ’
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın, gittiği yerlere gazetecileri çağırmadığını hatırlatan Ali Engin, “Vatandaş da gittiği yeri bilmek ister, belki onu dinlemek ister. Ama gazetecileri çağırmıyorlar. Kapalı devre çalışıyorlar. Açık hava toplantısı yapmıyor. Bacanağıyla ilgili soru işaretleri devam ediyor. Havuz medyası olayı zaten kabul edildi. İzmirli bunu kabul etmez” diye konuştu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık bütçesinin 5 milyar lira olduğunu ifade eden Ali Engin, “İzmirliler böyle bir adama, Binali Yıldırım’a bu bütçeyi teslim etmez, böyle bir adama bütçe teslim edilmez. Bütçe vatandaşın vicdanıdır. Yoksul insanlardan aldığı vergilerdir. O para, bakın su parasından aldığın katı atıklardır, emeklinin evinden aldığın vergidir, Ankara’da çocuk mamasından, benzinden aldığın vergidir. Oradan gelen paradır. Ben İzmirlilerin bu 5 milyar lirayı Binali Yıldırım’a teslim etmeyecek diye düşünüyorum” dedi.

‘TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ OLMAKTAN ÇIKTI’
Türkiye’nin artık bir hukuk devleti olmaktan çıktığına işaret eden Ali Engin, ülkede yaşanan krizi milletin aşacağını söyledi. Tayyip Erdoğan’ın artık ülkeye verecek hiçbir şeyi kalmadığını vurgulayan Ali Engin, “Başbakanın ruh hali, gerek partisinin vizyonu, demokrasi anlayışı ülkeyi yönetecek durumda değil. Hepimiz darbelere, yönlendirmelere karşıyız. Bu işi sandıkta çözeceksek milletimizin sağduyusuna inanıyoruz. Bu millet geçmişte birçok krizi sandık yoluyla çözmüştür. Ben yine çözeceğine inanıyorum. Tarihi bir dönemeçten geçiyoruz. Ya Tayyip Erdoğan’a güçlü bir destek verecekler, Erdoğan bugünkünden daha acımasız şekilde basının, yargının, rakiplerinin, muhaliflerinin, toplumun üzerine gelecek, yandaşlarını zengin etmeye çalışacak, ailece milyar dolarları götürmeye devam edecekler, ya da  Türkiye’nin önüne yavaş yavaş bir uzlaşma, yeniden hukuk devletine dönme, yeniden girişimcinin önünü açma, yeniden devletin her inanca, her şeye eşit yaklaştığı bir düzenin kurulmasının temelleri atılacak. Bu seçimde AKP cezalandırılırsa en geç sonbaharda veya ağustosta Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte birleştirilen bir seçim yaşayacağız ve Türkiye’nin önü açılacak. Tüm yurttaşlarımdan geçmişte hangi partiye oy vermişlerle versinler, kendilerine bu iyiliği yapmalarını diliyorum. AKP dışında hangi herhangi bir partiye oy verebilirler ama elbette bize versinler isteriz” dedi. (Zaman)

 
SANDAL’DAN GÖNDERME!

Engin’in açıklamaları parti içinde büyü yankı uyandır. Sosyal medyada partililer Engin’e tepki gösterdi. Eski İl Başkan yardımcısı Serdal Sandal, Twitter hesabından  Engin’in sözlerine gönderme yaptı ve “Aklı olan, vicdanı olan önce kendi partililerinin hak ve hukuğunu korur. Tarihsel birikimi olanlar bilirlerki ihtiyaç Devrimcilik ilkesidir” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası