Ege Postası
Geri

Ensari Bulut Ölüm Yıldönümünde Anıldı

Çiğli Belediyesi’nin üç yıl önce vefat eden Başkanı Ensari Bulut, ailesi ve sevenleri tarafından Doğançay Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Rahmetli, Bulut’un kardeşi Hamza Bulut , “O kavgasını kafasında, sevgisini de dostlarını da yüreğinde götürdü. Ona kardeşlik yapan, yoldaşlık yapan herkes başımızın tacıdır. Ama yanlış yapan, ihanet eden yeri geldiğinde bedelini ödeyeceklerdir” dedi.
Ensari Bulut Ölüm Yıldönümünde Anıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Kasım 2012 Çarşamba 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HABER SEVİSİ- Çiğli Belediyesi’nin üç yıl önce vefat eden Başkanı Ensari Bulut, ailesi ve sevenleri tarafından Doğançay Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak,  CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Ensari Bulut’un eşi Ester Bulut, ailesi, belediye meclis üyeleri ile sevenlerinin katıldığı ve duaların okunduğu anma töreninde duygulu anlar yaşandı. Mezara karanfiller koyulduktan sonra konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı Ensari Bulut’un kardeşi Hamza Bulut yaptı. Bulut, “İlk seçimde 930 oy fark attı. İkinci seçimde 11 bin oy fark attı. Bu kardeşimi hiç ağlarken görmemiştim. Sadece bir gün gördüm. Belediye Başkanı olduğu dönemde 52 trilyon borç aldığında işçi çıkarmak zorunda bırakıldı. İkimiz baş başardık. Elini kursağına aldığı zaman biliyordum ki benim kardeşim bir şeye üzülüyor.



“YANLIŞ YAPAN, İHANET EDENLER BEDELİNİ ÖDEYECEK”

 Ne oldu Che Guevara’m dedim.  Ah dedi ağabeyim, kadere bak. Yıllarca işçinin emekçinin yanında oldum, şimdi işçi çıkarmak zorunda bırakılıyorum. Sabaha kadar yüreğim alev gibi yanıyor diyordu. Ve sonra iki şeyde anlaştık. Birincisi, kardeşim senin suçun değil. Sen eğitimcisin, sen başka gözle bakamazsın. Ya birkaç kişiyi memnun edeceksin ya da Çiğli halkını düşüneceksin. Ve tabii ki Çiğli halkını düşüneceksin. Ensari Bulut ne ihanetlerle karşılaştı. Ne yazık ki elinden tutup aş, iş verdiği insanlar tarafından ihanete uğradı. Makam verdiği insanlar tarafından, Kardeşim ihanete uğradı. Ensari Bulut ölmedi. Çiğli’de bir numaraydı ve bir numara kalacak. O kavgasını kafasında, sevgisini de dostlarını da yüreğinde götürdü. Ona kardeşlik yapan, yoldaşlık yapan herkes başımızın tacıdır. Ama yanlış yapan, ihanet eden yeri geldiğinde bedelini ödeyeceklerdir”dedi.



“SENİNLE KONUŞTUĞUMUZ SIRLAR, SONSUZA KADAR ARAMIZDA KALACAK”

Bulut’un ardından söz alan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise, “ Biz bir dost bir kardeş olarak çok şey paylaştık. Bana bir görev teslim etti, devretti. Bana dedi ki bu işi benden sonra senin yapabileceğine inanıyorum. Arkamdan konuşmayacak ve konuşturmayacaksın bunu da biliyorum. Arkasından konuşmadım kimseyi de konuşturmadım. Bana emanet ettiği her şeye sahip çıktım. Küçücük menfaatler için bile, ona olan saygımı hiçbir zaman ayaklar altına almadım. Bu saatten sonra da ona saygımı kaybetmeyeceğim, bana verdiği emaneti koruyacağım. Seninle konuştuğumuz sırlar, sonsuza kadar aramızda kalacak. Çiğli’ye hizmet noktasında kalacak. Seni saygıyla sevgiyle anıyorum sevgili başkanım” dedi.



“PARTİMİZİN KURULUŞ FELSEFESİNE BÜYÜK KATKILARDA BULUNDU”

Son olarak söz alan CHP İzmir İL Başkanı Ali Engin ise, “Çok sevgili can dostum Ensari Bey. Ölüm yıl dönümünde kendisi rahmetle, şükranla anıyoruz. Partimizin kuruluş felsefesine büyük katkılarda bulunmuş, Çiğliye, İzmir’e dolayısıyla tüm Türkiye’ye hizmetler yapmış bir arkadaşımız. Kendisi her zaman barıştırıcı, fedakar biridir. Mitinglere, konserlere yaya gittiğini hatırlıyorum. Bizlere bıraktığı en büyük miras bu barışçıl kimliğidir. Ailesi kadar hiçbirimiz üzüntü içerisinde olamayız. Onları da çok seviyoruz. Onlar Ensari başkanın bizlere emaneti, partiye emaneti. Ensari bey benim yakın dostum ama partimizin de bir neferi. Can yoldaşım nurlar içerisinde yatsın.” dedi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası