Ege Postası
Geri

Erdemir yönetimi desteğini çekiyor

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın, ismini de taşıyan Erdemir Spor Kulübü’nden maddi desteğini çekme kararı aldığı öğrenildi.Kulübün 12 Şubat’ta, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı...
Erdemir yönetimi desteğini çekiyor
Haberler / Spor
27 Mayıs 2013 Pazartesi 18:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın, ismini de taşıyan Erdemir Spor Kulübü’nden maddi desteğini çekme kararı aldığı öğrenildi.

Kulübün 12 Şubat’ta, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Fatih Osman Tar imzalı kulübe gönderdiği yazıda şirketin uzun yıllar kulüp üyelerinin ve sporcuların bedeni, fikri gelişmelerini temin ve ülke sporuna katkı sağlamak gayesiyle maddi ve manevi destek verdiği belirtiliyor.

Yazıda, aynı zamanda Türk sporcularının yetiştirilmesi amacıyla şirketin sahip olduğu tesis ve alanları da kulübe tahsis ettiği ifade edilen açıklamada, “Şirketimiz personeli ve ailelerine yönelik amatör spor faaliyetlerinin gelişimi ve tesislerimizin kuruluş amaçları doğrultusunda kullanımı için 2013 - 2014 sezonundan itibaren, sadece şirket yönetimimiz tarafından belirlenecek amatör spor faaliyetleri desteklenecektir. İlgili karar doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınması ve bilgilendirilmenin yapılması hususunda gereğini rica ederiz.” denildi.

Erdemir’in Şubat’ta gönderdiği yazının ardından, Kulüp Başkanı Oğuz Nuri Özgen başkanlığında toplanan Erdemir Spor Kulübü yönetimi, böyle bir kararın yönetim tarafından verilemeyeceğini, genel kurul kararının daha uygun olacağı kanaati üzerine kulübün 5 Haziran’da genel kurula gitmesi kararlaştırıldı.

Ancak Erdemir, 23 Mayıs’ta İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Kaan Böke ile Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Nezih Tunalı Tosunoğlu imzasıyla kulübe gönderdiği ikinci yazıyla, durumu daha da netleştirdi.

“Erdemirspor unvanı ve Erdemir’e ait tesislerin kullanılmaması” başlığı altında gönderilen yazıda ise şunlar kaydedildi:

“12 .02.2012 tarih ve YK 12 sayılı yazımız ile tarafınıza bildirildiği üzere, şirketimiz profesyonel spor faaliyetlerini maddi olarak desteklememe kararı almıştır. Erdemir Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Tüzüğü’nün birinci maddesinde yer aldığı üzere, Erdemirspor isminin her türlü hukuki hak sahibi şirketimiz olup, bu ismin derneğinizce kullanılmamasını teminen 5 Haziran 2013 tarihli genel kurulde karar alınmasını ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etmekteyiz.

Buna ek olarak, mülkiyeti şirketimize ait olan, aşağıda detayları yer alan ve derneğinizce kullanılmakta olan tüm spor tesislerinin ve konutlarının 14 06 2013 tarihine kadar tahliye edilerek, şirketimiz insan kaynakları ve idare işler genel müdür yardımcılığı’na teslim edilmesi gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen hususlar dikkate alınarak, ilgili işlemlerin başlatılması ve en kısa sürede tamamlanması için gerekli planlamayı yapmak maksadıyla insan kaynakları ve idari işler genel müdür yardımcılığı ile ivedilikle temasa geçmenizi rica ederiz.”

BOŞALTILMASI İSTENEN TESİSLER

Erdemir’in, Erdemir Spor Kulübü tarafından kullanıldığı belirtilen tesisler ise şöyle sıralandı:

Erdemir Spor Salonu, Erdemir Futbol Stadı, Erdemir Spor Kapalı Halı Saha, Erdemirspor Kapalı Tenis Kortu, Erdemirspor Göztepe Tenis Kortu, Erdemirspor Lojmanları.

KARARI GENEL KURUL VERECEK!

Diğer yandan, gelişmeler üzerine görüşlerini aldığımız Erdemir Spor Kulübü 2. Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, bahse konu yazıların gönderildiğini doğrularken, kararın ise genel kurul tarafından verileceğini söyledi.

Odabaş, şirketin gönderdiği ilk yazı sonrası yönetim toplantısı yapıldığını hatırlatarak, şöyle dedi:

“Yönetim kurulumuz, Erdemir’in istediği böyle ciddi talep karşılığında kararı yönetim kurulumuzun vermesinin doğru olmayacağını benimsedi. Bunun üzerine 5 Haziran’da genel kurul yapma kararı aldık. Çoğunluk sağlanamadığı taktirde genel kurulumuzu 12 Haziran’da çoğunluğa bakılmaksızın tekrarlayacağız. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası