Ege Postası
Geri

Erdoğan: 1 yıl içinde konutları inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Enkazın kaldırılmasının ardından inşallah 1 yıl içinde depremin yaşandığı şehirlerimizi hatırlayın biz yeni baştan inşa ettik. Van, Malatya, Elazığ, İzmir, Düzce depremlerinde bunları gerçekleştirdik.İnşallah 1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz." dedi.
Erdoğan: 1 yıl içinde konutları inşa edeceğiz
Haberler / Politika
9 Şubat 2023 Perşembe 17:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye’de; depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 16 bin 170’e, yaralıların sayısının ise 64 bin 194’e ulaştığını belirterek, “Maruz kaldığımız felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez bazı gecikmeler, eksiklikler de yaşanabiliyor. Vatandaşlarımız devletin tüm imkânlarıyla deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Doğrudan ve dolaylı katkılarıyla sayıları 100 binlerle ifade edilebilecek kişi yardım çalışmalarıyla ilgili süreçlerde görev aldı, görev alıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu kentlerden Osmaniye’de incelemelerde bulunan Erdoğan, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZIN SAYISI MAALESEF 16 BİN 170’E ULAŞTI. YARALILARIMIZIN SAYISI İSE 64 BİN 194’E ULAŞTI”

“Şu an itibarıyla depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı maalesef 16 bin 170’e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 64 bin 194’e ulaştı. Yıkılan bina sayısı da 6 bin 444. Osmaniye’de ise 326 bina yıkılmış, 877 vatandaşımız vefat etmiş, 2 bin 220 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaşadığımız felaketin derinden etkilediği 10 şehrimizin tamamındaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrar ifade etmek istiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı ve yaralılara ise acil şifalar temenni ediyorum.

Devletimiz tüm bakanlıkları ile kurumlarıyla 10 vilayetimizde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz devletiyle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, uluslararası yardım ekipleri gönüllüler, velhasıl imkânı olan herkes, arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek veriyor. Maruz kaldığımız felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez bazı gecikmeler, eksiklikler de yaşanabiliyor. Vatandaşlarımız devletin tüm imkânlarıyla deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Doğrudan ve dolaylı katkılarıyla sayıları 100 binlerle ifade edilebilecek kişi, yardım çalışmalarıyla ilgili süreçlerde görev aldı, görev alıyor. Ülkemizin dört bir yanından gereken her türlü ekip ve araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir. Afet bölgesi ilanından, şu anda parlamentomuzda olağanüstü hâl (OHAL) kararına kadar tüm adımları attık ve öyle zannediyorum ki 1 saat içerisinde de parlamento kararını verecektir.

“KASTAMONU, SİNOP, GİRESUN, BARTIN SEL AFETLERİNDE, HATIRLAYIN, BU İKTİDAR, BU HÜKÜMET BUNLARI GERÇEKLEŞTİRDİ”

Enkazın kaldırılmasının ardından inşallah 1 yıl içinde depremin yaşandığı şehirlerimizi, hatırlayın, biz yeni baştan inşa ettik. Van’da bunu gerçekleştirdik. Malatya’da, Elazığ’da bunu gerçekleştirdik. İzmir, Düzce depremlerinde bunları gerçekleştirdik. Bütün bunların yanında Antalya ve Muğla yangınlarında yine bunları süratle gerçekleştirdik. Kastamonu, Sinop, Giresun, Bartın sel afetlerinde, hatırlayın; bu iktidar, bu hükümet bunları gerçekleştirdi. Şimdi milletime sesleniyorum: Bir yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Bu geçiş sürecinde de 10’ar bin lira depremzedelere destek veriyoruz. Bunların tespitleri yapılıyor ve bu 10’ar bin lirayı depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. 1 yıl içerisinde de konutlarımızı bitireceğiz. Tabii en önemli adımlardan bir tanesi de yine bu arada, talep edenlere, kabul edenlere Antalya’da, Alanya’da, buralardaki otellerde misafir etme imkânımız mevcuttur. Türk Hava Yolu uçaklarıyla buralara seferleri düzenleyecektir. Bunlardan da özellikle sizleri bilgi sahibi yapayım istedim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası