Ege Postası
Geri

Erzurum Valisi Altıparmak, Ovit Tüneli çalışmalarını denetledi

Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, hayal bile edilemeyecek hızla ilerlediğini söyledi. Heyecanını gizlemeyen Altıparmak zenginleşmenin ve kalkınmanın projelerde kendini gösterdiğini ifade ederek,...
Erzurum Valisi Altıparmak, Ovit Tüneli çalışmalarını denetledi
Haberler / Güncel
7 Eylül 2013 Cumartesi 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, hayal bile edilemeyecek hızla ilerlediğini söyledi. Heyecanını gizlemeyen Altıparmak zenginleşmenin ve kalkınmanın projelerde kendini gösterdiğini ifade ederek, "Ülkemizin zenginleşmesi, yöneticilerin mahareti bizi bu noktaya getirdi. Bu dağlara bu tünellerin açılacağını hayal bile edemiyorduk. Zenginleşmek, kalkınmak böyle bir şey." dedi.

Geçen yıl temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve 160 yıllık bir rüya olarak ifade edilen Ovit Tüneli'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Vali Altıparmak, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ile çalışmalarını denetledi. Rize İkizdere tarafındaki tünel sahasına giden Altıparmak’a, Karayolları Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Selahattin Bayramçavuş tarafından bilgi verildi. Daha sonra İspir yolu üzerinde bulunan Dallıkavak Tüneli'ne de giderek çalışmaları inceleyen Vali Ahmet Altıparmak, burada da yetkililerden bilgiler aldı.

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Bayramçavuş, Ovit Tüneli projesi'nin Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak önemli bir geçit olacağını anlattı. Bayramçavuş, "Ovit Tüneli, Rize’yi ve Karadeniz Bölgesi'ni Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya bağlayacak, bölgeye ticaret ve turizm açısından hareketlilik kazandıracak önemli bir ulaşım güzergahı olacaktır. 12,6 km. uzunluğunda olması planlanan tünel, tamamlandığında Türkiye’nin en uzun tüneli olacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra bir brifing veren Ovit Tüneli Kontrol Şefi Mehmet Ali Kefli ise Cengiz, Makyol, ASL ortak girişim tarafından yapılan ve 2012 Mayıs ayında başlayan tünel inşaatının 2015 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası